EVROPSKE LIGEFUDBAL

“Šta Maneu treba za Zlatnu loptu? Liga šampiona!”

Menadžer Liverpula Jirgen Klop dao je podršku Sadiju Maneu u borbi za trofej “Zlatna lopta”.

Senegalcu je nagrada konstantno izmicala, a i ove godine je u užem krugu kandidata. Mane je postigao gol u pobjedi nad Viljarealom (2:0) u polufinalu Lige šampiona i sada je na 20 golova u sezoni u svim takmičenjima.

Mane je najbliži prestižnoj nagradi bio 2019. kada je bio četvrti u glasanju, a Klop sada smatra da će za njegov uspjeh na tom planu biti neophodno da ekipa osvoji trofej Lige šampiona.

– Mane ima sjajnu sezonu, on je vrhunski igrač. Nemam ništa sa nominacijama za Zlatnu loptu i stvarima oko toga, iskreno i ne razumijem sve to sto odsto. Mane je opet odigrao utakmicu na visokom nivou za nas. Ne znam kako ste došli do tog pitanja o Zlatnoj lopti, sezona još nije gotova. Istorijski je bilo tako da nešto morate da osvojite. Ili bar u većini slučajeva – kaže Klop.

Nijemac je svestan da su dvojica igrača bili van svake konkurencije.

– Uvijek je bilo tako, ako niste Mesi ili Ronaldo, onda morate da osvojite Ligu šampiona, što mi još nismo uradili. Dajte nam još par nedjelja, vidjećemo gdje ćemo stići. Sadio želi da doprinese, da pomogne timu i to volimo najviše od svega – poručio je Klop.

Prema kladionicama, glavni kandidat je Karim Benzema, ali tu je i Maneov kolega iz Liverpula, Mohamed Salah.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button