FUDBAL

MEDIJI SMIJENILI VAHU Marokanci bi umjesto Halilhodžića Portugalca

Vahid Halilihodžić je uprkos brojnim problemima i nesuglasicama uspio da se plasira na Svjetsko prventvo sa reprezentacijom Maroka, ali tamošnja javnost ga uporno smjenjuje, uprkos uspjehu koji je postigao.

Marokanski mediji su ovoga jutra objavili da je stručnjak porijeklom iz Bosne i Hercegovine smijenjen, što je fudbalski savez odmah demantovao.

– Želimo da demantujemo informacije koje su objavili pojedini mediji da je gospodin Halilhodžić dobio otkaz. Želimo jasno da kažemo da to nije istina i da je on i dalje selektor naše reprezentacije. Nismo imali nikakav sastanak s njim, jer je on i dalje na odmoru i vraća se u Maroko tokom nedjelje – stoji u saopštenju Saveza.

I pored toga mediji pišu da će Halilhodžića zamijeniti Andre Viljaš Boaš. Portugalski stručnjak je posljednji angažman imao prošle godine u Marselju i od tada je slobodan.

Što se tiče Halilihodžića nalazi se pod velikim pritiskom i javnost stvara utisak da će gotovo sigurno biti smijenjen do početka Mundijala, iako je fudbalski savez to negirao.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Back to top button