BIHFUDBAL

Održana Skupština FK Borac: Klub na pravom putu

U Trofejnoj sali na Gradskom stadionu u Banjaluci održana je redovna sjednica Skupštine FK Borac, a od dvadeset i sedam delegata bilo je prisutno njih dvadeset i jedan. Na sjednici je jednoglasno usvojen izvještaj Upravnog odbora FK Borac za 2021. godinu.

– Prošla godina bila je jedna od najuspješnijih u klupskoj istoriji na svim poljima. Sa takmičarskog aspekta najvažnije je bilo osvajanje šampionske titule u Premijer ligi BiH, a naš klub tako je nastupio u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Tada smo odigrali dvomeč sa rumunskim Klužom, a svi pamtimo onu sjajnu utakmicu i pobjedu na Gradskom stadionu u Banjaluci. Ipak, tada smo postali prve žrtve ukidanja pravila gola u gostima, pa smo svoj evropski put nastavili u kvalifikacijama za Ligu Konferencija. U ovom takmičenju, eliminisani smo od Linfilda, ali za nas je najvažnije da smo zadržali kontinuitet nastupa na evropskoj sceni, a to smo ostvarili i ove sezone, podsjetio je predsjednik kluba Stojan Malbašić na najznačajnije rezultate u prošloj godini i dodao:

– Naš klub se takođe može pohvaliti i brojnim igračima koji su, u 2021. godini, nastupali za reprezentativne selekcije FS BiH, što je pokazatelj i odličnog rada Omladinske škole. Takođe, treba napomenuti, da smo ove sezone u prilici da osvojimo titulu u Premijer omladinskoj ligi BiH. Klupska politika i dalje će biti razvoj igrača iz sopstvenog omladinskog pogona. Uz to, svi članovi UO FK Borac dali su svoj puni doprinos nesmetanom funkcionisanju kluba koji je danas neopterećen finansijskim dugovanjima sa stabilnim temeljima za dalji razvoj u budućnosti. O dobrom poslovanju kluba govori i pozitivna ocjena koju smo dobili na finansijskom monitoringu UEFA, rekao je Malbašić.

Na redovnoj sjednici Skupštine FK Borac za nove delegate imenovani su Aleksandar Gaćanović i Marko Simić umjesto Miloša Miškića i Radenka Jankovića, a usvojene su i izmjene i dopune statuta FK Borac u skladu sa preporukama Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button