BIHRUKOMET

Rukometašice Borca pobjednice Kupa Srpske

Rukometašice Borca treću godinu uzastopno su pobjednice Kupa Republike Srpske. Banjalučanke su u ovogodišnjem finalu savladale Knežopoljku iz Kozarske Dubice sa 25:17 (14:10), a na kraju meča pehar i novčani ček od 3.000 maraka kapitenu Jovani Novaković uručio je Marinko Umičević, predsjednik Saveza dok je potpredsjednik Nedeljko Perišić predao prelazni pehar.

Zlatne medalje dodjelila je nekada sjajna rukometašica Milena Delić koja se nalazi na funkciji predsjednika Rukometnog saveza Srbije. Nenad Rađen, predstavnik Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske dodjelio je srebrna odličja igračicama Knežopoljke, dok je kapitenu Lari Stanić pehar za drugo mjesto uručio Nedeljko Perišić. Ekipa iz Kozarske Dubice dobila je i ček u iznosu od 2.000 maraka.

Što se tiče finalnog susreta Banjalučanke su bile kudikamo bolje i više nego zasluženo su stigle do novog uspjeha u Kupu Srpske. Najefikasnija u domaćem timu bila je Božana Ćutković sa šest golova, dok su u poraženoj ekipi po pet pogodaka dale Jovana Gavrilović i Lara Stanić.

Za najbolji igračicu proglašena je Isidora Kršić iz Borca i njoj je priznanje predala Gorica Aćimović, bivša rukometašica Borca koja je sa Viborgom osvojila Ligu šampiona. Dragana Vukosavljević (Borac) je najuspješniji čuvar mreže i njoj je nagradu dodjelio Obrad Ninković, član UO RS RS. Prvom strijelcu završne smotre Lari Stanić iz Knežopoljke (dala 15 golova) priznanje je uručio Zoran Milošević, novi predsjednik Skupštine RS Srpske.

Odličan organizator završnice Kupa bio je Rukometni savez Srpske. Pohvale idu i ŽRK Borac koji je bio tehnički organizator, dok je pokrovitelj bila Željka Cvijanović, predsjednica Republike Srpske.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button