BIHFUDBAL

Petev kratko o Pjaniću i Đuriću, neće da priča o Bilbiji

Selektor BiH Ivajlo Petev objavio je spisak igrača na koje računa na startu Lige nacija protiv Finske (4. i 14. jun), te Rumunije (7. jun) i Crne Gore (11. jun), a kao što je i najavljivano poziv je konačno dobio Nemana Bilbija.

Najbolji strijelac Premiejr lige više puta je medijima rekao da ne očekuje da iakda zaigra za BiH, ali je vo dobio priliku koju je zaslužio mnogo ranije.

– Proširili smo spisak. Uvijek gledam da izaberem najbolje igrače, proširen je spisak, jer za deset dana imamo četiri utakmice. Nezgodan je termin, igrači su se potrošili, ali reprezentacija je iznad svih i moramo dati sve od sebe za dobar rezultat – kazao je Petev.

Na pitanje da li je podlegao pritisku javnosti zbog poziva Bilbiji, jer je nedavno tvrdio da nema kvalitet bio je prilično oštar.

– Sto puta sam odgovorio na to pitanje. Idemo dalje – naglasio je.

Rekli ste da vam javnost treba suditi na osnovu rezultata, na osnovu čega će vam suditi sada?

– Bodova nije bilo, ali ima pozitivnih stvari. Liga nacija je ispred nas, sve ćemo dati za dobar rezultat

Novinare je interesovala i situacija sa Miralemom Pjanićem, kao i zašto nema Milana Đurića.

– Nadam se da će biti dobar i da će nam pomoći. Sa Đurićem sam pričao, on završava reprezentativnu karijeru i zbog toga nije na spisku – završio je Petev.

Na spisku se nalaze:

Golmani: Ibrahim Šehić, Nikola Vasilj, Vlaan Kovačević. Odbrana: Siniša Saničanin, Anel Ahmedhodžić, Dennis Hadžikadunić, Adnan Kovačević, Hrvoje Miličević, Hrvoje Barišić, Sead Kolašinac, Eldar Ćivić, Jusuf Gazibegović, Amar Dedić, Mateo Sušić. Vezni red: Amir Hadžiahmetović, Sanjin Prcić, Rade Krunić, Amer Gojak, Gojko Cimirot, Miralem Pjanić, Vladan Danilović, Muhamed Bešić, Miroslav Stevanović, Dino Hotić, Haris Duljević. Napad: Edin Džeko, Ermedin Demirović, Smail Prevljak, Luka Menalo, Kenan Kodro, Nemanja Bilbija.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button