KOŠARKANBA

KER O UBIJENOJ DJECI Dosta mi je, kada ćemo uraditi nešto?

Ekipa Stiva Kera nije pobijedila u utorak. Izgubili su od Dalasa četvrti meč finala Zapada, ali trenera Golden Stejta to uopšte nije brinulo. Logično birnulo ga je to što je osamnaestoro dece ubijeno u Teksasu i to u školi.

Stiv Ker je rekao da ne želi da priča o košarci prije početka meča Golden Stejta i Dalasa. Rekao je da košarkaške teme nisu bitne.

– Od kako smo imali šuterski trening, 14 djece je ubijeno na 600 kilometara odavde. Ubijen je nastavnik. U posljednjih deset dana ubijeni su stariji tamnoputi ljudi u Bafalu, azijski vjernici u Južnoj Kaliforniji i sada su ubijena djeca u školi – rekao je Stiv Ker.

– Kada ćemo uraditi nešto? Umoran sam od toga da dolazim ovde i izjavljujem saučešće ožalošćenim porodicama. Umoran sam od minuta ćutanja. 50 senatora odbijaju da glasaju o zakonu koji bi zabranio nošenje oružja. Dom predstavnika ga je izglasao prije nekoliko godina. To stoji dvije odine. Postoji razlog zašto ne glasaju za to, da bi održali moć. Pitam senatore koji su odbili da glasaju za zakon, da li će skloniti svoju žeđ za moći ispred života djece, starijih i vjernika? Tako to izgleda sada. Dosta mi je – rekao je Stiv Ker.

– Ne možemo sada da sjedimo ovdje i da samo čitamo o tome i da poslije toga navijamo. Igraćemo utakmicu, ali 50 senatora nas drži u zatočeništvu. 90 odsto nas želi taj zakon, a 50 senatora nas drži kao taoce. Neće da glasaju za taj zakon jer žele da zadrže svoju moć. To je patetično. Dosta mi je.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

3 Comments

  1. Povratni ping: unicc
Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button