EVROPSKE LIGEFUDBAL

U BAJERNU TRLJAJU RUKE Doveli novog Modrića, sa 16 godina bio kapiten hrvatskog prvoligaša

Mladi vezni fudbaler Lovro Zvonarek završio je sezonu u hrvatskom šampionatu igrajući za Slaven Belupo, ali već je poznato da će 17-godišnjak iz Čakovca u sljedećoj sezoni biti igrač njemačkog giganta Bajern Mihnena.

Njemački mediji najavljuju mladića, koji je na nekim utakmicama čak i nosio kapitensku traku kluba iz Koprivnice, kao novog Luku Modrića i lidera novog talasa hrvatskih fudbalera.

Bajern je za Zvonareka platio obeštećenje veće od dva miliona evra, pa njegov odlazak predstavlja najveći transfer u istoriji Slavena.

– Nisam Lovru dao kapitensku traku iz zabave – on ju je zaslužio. Razgovarao sam sa 35-godišnjim Goranom Parackim, koji je bio kapiten prije njega, i dogovorili smo se da je pravo vrijeme da Lovro ponese traku jer ju je zaslužio – izjavio je Zoran Zekić, trener Slaven Belupa za portal Goal.com.

Zvonarek je bio nadomak 17. rođendana kada je postao kapiten Slavena i na taj način je oborio rekord najmlađeg kapitena u nekoj evropskoj prvoj ligi – prethodno ga je držao Kristofer Ajer iz norveškog IK Starta.

– Nadam se da će ga Bajern ostaviti još jednu godinu u našem timu kako bi bio na pozajmici, ali sve zavisi od njih. Izabrao je sjajan klub i mislim da će za jednu ili dvije godine biti spreman za prvu postavu – kazao je trener Zekić.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button