FUDBAL

PRVA POBJEDA NAD SLOVENIJOM: Orlovi izbušili Oblaka

Fudbaleri Srbije savladali su Sloveniju rezultatom 4:1 u meču grupe 4 „B“ divizije Lige nacija. Bila je ovo prva pobjeda reprezentacije Srbije nad Slovenijom, koju nisu uspjele pobjediti ni SR Jugoslavija, ni selekcija Srbije i Crne Gore.

Tek u sedmom odmjeravanju snaga, sa tri promijenjena imena zemlje u međuvremenu, Srbija je uspjela da dođe do prvog trijumfa nad nekadašnjom braćom iz SFRJ.

Golovi su pali iz vazduha, “sa neba”, Aleksandar Mitrović, Sergej Miliković-Savić I Luka Jović su glavama osigurali Orlovima premijerni trijumf, dok je Nemanja Radonjić nogom samo uveličao ubjedljiv trijumf i osvajanje tri boda u novom izdanju Lige nacija – 4:1.

Srbija je povela poslije kornera koji je izveo Ilić, a Sergejev udarac golman Oblak samo spustio do Mitrovića, koji se 45. put upisao u strelce u dresu reprezentacije.

Pravo “niotkud” gosti su došli do izjednačenja: Stefanu Mitroviću je pobjegao desni bek Stojanović, pa iako je bilo očigledno da se namješta na lob, uspio je da prebaci fudbal preko Rajkovića u mrežu – 1:1.

U 56. minutu golman Slovenije je kiksao, nije izašao na vijreme na Tadićev centaršut iz kornera, a Milinković-Savić je to kaznio golom glavom – 2:1.

Poslije 183 dana i utakmice sa Real Sosijedadom u strelce se upisao i Luka Jović. I on – glavom!

Tačku na meč stavio je Nemanja Radonjić, on je nogom poslao loptu iza leđa Oblaka i učinio da ako je pobjeda prva, istorijska, bude i – ubjedljiva.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button