FUDBAL

FIFA POSLUŠALA PIKSIJA Novo pravilo za Mundijal

FIFA iz dana u dan donosi nova pravila za Svjetsko prvenstvo, a usvojen je novi prijedlog koji je među prvima baš u Kataru iznio selektor Srbije Dragan Stojković.

Nakon što je odlučeno da će sve reprezentacije imati pravo na pet izmjena tokom utakmice, prelomljeno je da će selektori imati više igrača na raspolaganju.

Na sastanku FIFA i IFAB, organizacije koja određuje pravila fudbalske igre, dogovoreno je će svaka selekcija umjesto 23, imati 26 igrača.

Biće u svakom timu 23 igrača u polju i tri golmana, kako bi svima bilo olakšano jer se Mundijal igra usred sezone, u novembru i decembru, kao i u slučaju povreda i kartona.

FIFA je tako poslušala prijedlog koji je na panelu selektora u Dohi prije dva mjeseca iznio popularni Piksi.

– Dva puta sam se javljao za reč. Moja ideja je da u Katar treba da vodimo 26 igrača, 23 plus tri golmana! Smatram da je to jedan optimalan broj i da niko nije protiv toga. Zbog kovida, povreda i raznih stvari. Verujem da ćemo dobiti zeleno svetlo. U drugom obraćanju rekao sam da svi igrače treba da sede na klupi, a ne da trojicu šaljem na tribine. Vidim da su se svi složili. Mislim da će to razmišljanje proći i zvanično – rekao je Stojković.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: Dnabet
Back to top button