EUROKUPOVIFUDBAL

BORAC ELIMINISAN IZ EVROPE: Penali presudili Lalatovićevoj ekipi

Fudbaleri Borca nisu uspjeli da plasiraju u drugo kolo kvalifikacija za Ligu konferencija, pošto su poraženi od ekipe B36 u Toršavnu 3:1. Da podsjetimo, prvi meč u Modriči crveno-plavi su dobili rezultatom 2:0, pa su odlučivali jedanaesterci. Na penale, više sreće i preciznosti imali su domaći igrači, bilo je 4:3.

Tragičari u penal seriji bili su Piščević i Subić, posljednja dva izvođača u seriji. Pavlović je odbranio jedan penal – Eriksenu. A kod Borca precizni su bili Tatar, Lukić i Ćorić.

Pravi pakao doživjeli su izabranici Nenada Lalatovića na Farskim Ostrvima. Prekidi, tačnije penali i u regularnom dijelu skupo su koštali Banjalučane. U regularnom dijelu tri gola, od toga dva iz penala dao im je Magnus Egilson.

Egilson je prvi put sjajno pogodio iz slobodnog udarca sa nekih 17 metara. Igrao se 35. minut. Pavlović je ostao kao ukopan.

Domaći su od 44. minuta ostali sa igračem manje, jer je isključen Jakobsen. On je dobio dva žuta kartona u periodu od samo sedam minuta.

Igrao se 53. minut kada je dosuđen jedanaesterac za domaćina. Činilo se prestrogo. Gajić je, poput Jakobsena u svega par minuta zaradio dva žuta kartona i isključenje. Egilson je bio siguran za 2:0.

12 minuta kasnije ponovo penal za B36! Lazić je po mišljenju arbitra nepropisno zaustavio Nateštada. Egilson je opet preuzeo odgovornost i pogodio za 3:0.

Bacio je Nenad Lalatović nakon tog gola sve karte na napad. I to mu se isplatilo u 75. minutu. Tatar je odlično reagovao nakon ubacivanja Andrića i smanjio na 3:1.

Veliku priliku za Borac u sudijskoj nadoknadi regularnog dijela imao je Aleksandar Vojnović, ali je na mjestu bio golman Farana Lamhauge.

Što se produžetaka tiče, Borac je bio bolji rival, ali na kraju presudili su jedanaesterci.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button