FUDBAL

Još nije gotovo: Tužilaštvo uložilo žalbu na oslobađajuću presudu Blatera i Platinija

Kancelarija Saveznog tužilaštva Švajcarske (OAG) potvrdila je da je 15. jula uložila žalbu na oslobađajuću presudu Sepu Blateru i Mišelu Platiniju koju je donio Savezni krivični sud u Belinconi 8. jula.

Bivši predsjednik FIFA Sep Blater i nekadašnji predsjednik UEFA Mišel Platini oslobođeni su 8. jula optužbi za prevaru. Savezni krivični sud u Belinconi nije uvažio zahtjev tužilaštva koje je sredinom juna tražilo uslovnu zatvorsku kaznu od godinu i osam mjeseci. Blater i Platini su negirali krivicu, a suđenje je trajalo 11 dana.

Francuski “Mond” tvrdi da je kancelarija OAG uložila žalbu iako je imala 10 dana da to uradi. Savezni krivični sud mora da da pismene razloge svoje presude, a to je proces koji može da potraje mjesecima.

Zatim će razloge presude razmotriti Ministarstvo za javnost Konfederacije (MPC) i potom odlučiti da li će zadržati žalbu ili će je povući. Blater je u junu 2015. poslije 17 godina na čelu FIFA-e podnio ostavku zbog korupcionaškog skandala. Nekoliko mjeseci kasnije Savezno tužilaštvo u Švajcarskoj otvorilo je istragu u vezi sa isplatom dva miliona švajcarskih franaka koliko je Blater 2011. godine dao Platiniju za konsultantske usluge, koje je legendarni francuski fudbaler obavljao od 1998. do 2002. godine.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

3 Comments

  1. Povratni ping: cartel disposable
  2. Povratni ping: 토렌트
  3. Povratni ping: shroomies gummies
Back to top button