FUDBAL

MEGVAJER SAMOUVJEREN Možemo do titule prvaka svijeta

Hari Megvajer, centralni bek reprezentacije Engleske, kaže kako, za razliku od 2018. godine, stvarno vjeruju da mogu da osvoje Svjetsko prvenstvo.

Engleska će u četvrtfinalu turnira u Kataru igrati protiv Francuske, a pobjedom bi u polufinalu išli na boljeg iz utakmice Portugal – Maroko. Na Svjetskom prvenstvu u Rusiji prije četiri godine, Englezi su poslije produžetaka izgubili od Hrvatske. Posljednje finale Engleska je igrala davne 1966. godine, kada je prvi i jedini put stigla do trona.

Megvajer kaže da su počeli pozitivno da razmišljaju  pošto su igrali finale Evropskog prvenstva 2020, u kojem su na penale izgubili od Italije.

– Mislim da je to jedina stvar za koju bih rekao da ovu ekipu razlikuje od one iz 2018. Stvarno vjerujemo da je to moguće – rekao je Megvajer i dodao:

– Uvjereni smo da možemo da osvojimo turnir, to je pozitivna promena u mentalitetu. Naravno, znamo koliko će biti teško. Mislim da postoji pet-šest ekipa sa istim uvjerenjem, a 2018. mi nismo bili jedna od takvih.

Megvajer ove sezone nije puno igrao za Mančester junajted, ali selektor Geret Sautgejt stavio ga je u prvu postavu na Svjetskom prvenstvu. Hari tvrdi da mu samopouzdanje nije poljuljano.

– Iskreno, ne čitam previše. Možda moja porodica čita više od mene. Govorim im da bježe od društvenih mreža, iako je to navika većine ljudi – izjavio je Megvajer.

– Čitam ponešto, ali imam 29 godina, kapiten sam Junajteda i imam 52 utakmice za englesku reprezentaciju. Dakle, osvrnem li se na svoju karijeru, onda živim svoj san. Radim ono što sam oduvijek želio. U ovoj fazi svoje karijere želim da osvajam trofeje.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: turners outdoor
Back to top button