RUKOMET

Savić pred odlazak u Lisabon: Hvala Banjaluko, hvala Republiko Srpska

Rukometašice Borca sutra putuju Benfiki na revanš meč trećeg kola EHF evropskog kupa, a direktor Darko Savić već sada ističe da je klub uz pomoć institucija već sada položio ispit najvišom ocjenom.

Nezaboravna atmosfera u “Boriku” oduševila je i Portugalke, pa je za očekivati da istom mjerom uzvrate gostoprimstvo. Savić je naglasio da je velika stvar što se Borac lijepo predstavio.

– Prij svega bih želio da se zahvalim gradu i Republici Srpskoj na podršci bez koje ovo ne bi bilo moguće napraviti. Grad je ispunio sva obećanja u okviru sredstava koja imaju. Takođe tu je i pomoćnim Mario Đuran koji se potrudio za sredstva od Ministarstva porodice, omladine i sporta stignu na vrijeme. Svako kolo u Evropi košta 30.000 maraka. Imamo veliku podršku sponzora i zahvaljujem im se na tome, ali bez podrške institucija bilo bi vrlo teško igrati Evropu. Mišljenja sam da je potrebno pronaći sistemsko rješenje kako bi svi klubovi bez poteškoća mogli da igraju međunarodna takmičenja. Nama novac ne treba u januaru, februaru, već kad  igramo mečeve. Mislim da se to može uraditi naravno uz obavezu klubova da pravdaju svaku dobijenu marku – istakao je Savić.

Benfika je u prvom meču slavila sa 34:22 i pokazala da je u ovom trenutku kvalitetniji rival, pa je teško očekivatio da se “osice” mogu nadati pobjedi.

– Mislim da je ovo nešto što će da pamte čitav život. Malo su na startu bile u grču zbog pune dvorane, kvalitetnog rivala a pokazalo se da je sav trud bio opravdan na kraju . Takođe malo sam motivisao i Draganu Vukosavljević gdje sam rekao da rival smatra da je ona najslabija karika u timu. Te riječi su je motivisale pa je bila odlična sa 16 odbrana. Nadam se da ćemo i u revnašu biti pravi rival protivniku i da ćemo odigrati još bolji meč. Smatram da to djevojke mogu jer su imale puno tehničkih grešaka – rekao je Savić.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: 호두코믹스
  2. Povratni ping: Automated Test platform
Back to top button