OSTALI SPORTOVIVATERPOLO

Besplatna škola vaterpola u VK Banja Luka

Vaterpolo klub “Banja Luka” vrši upis novih članova, a svi polaznici drugu godinu zaredom mogu da uče vještine ovog sporta potpuno besplatno.
Upravni odbor najboljeg kluba u BiH odlučio je da svojim članovima, kao i onima koji će to postati ne naplaćuje članarinu, kako bi privukli što više onih koji žele da se okušaju u najtrofejnijem srpskom sportu. Uslovi na Gradskom olimpijskom bazenu su sjajni, treneri u klubu mahom bivši ili još uvijek aktivni vaterpolisti, a jedini uslov za sve one koji žele da se oprobaju je da znaju plivati i da imaju manje od 16 godina.

– Zajedno sa Fortunom i Studentom sarađujemo već dugo godina i imamo mnogo članova, a nadamo se da će se na ovaj poziv odazvati još dosta djece. Vaterpolo je izuzetno zdrav sport, garantuje pravilan razvoj psihomotoričkih sposobnosti, a siguran je i u doba pandemije jer je voda hlorisana, pa su mogućnosti za prenos virusa korona minimalni. U klubu imamo dovoljan broj kvalifikovanih trenera, bivših i još uvijek aktivnih vaterpolista koji su redom profesori fizičkog vaspitanja i sporta, a imamo i odluičnu saradnju sa stručnjacima iz Srbije pa i oni nerijetko dođu da nam dodatno unaprijede rad – rekao je predsjednik VK Banjaluka Slobodan Grahovac.

Vaterpolo klub Banja Luka upis clanova

Banjalučani su godinama dominantni u svim kategorijama kada je u pitanju BiH, a na ovaj način žele da učvrste tu dominaciju i postepeno školuju sopstveni podmladak za prvi tim koji se već šestu sezonu takmiči u okviru Prve B lige Srbije. Kompletan prvi dio prvenstva VK Banjaluka je odigrao u gostima zbog jednostavnijih procedura prilikom putovanja u doba pandemije. Zato 28. februara počinju seriju domaćih mečeva i nadaju se boljim rezultatima. Mjesto u sredini tabele, kažu, bio bi zadovoljavajući uspjeh, pa se nadaju da će upisati bar četiri ili pet pobjeda. Problem bi mogle da predstavljaju finansije, jer im je za organizaciju devet utakmica potrebno nešto više od 20.000 maraka.

– U ovoj godini nismo dobili podršku institucija, ali se nadam da će se to promijeniti. Vaterpolo nije skup sport, mi smo amaterski klub i nijedan igrač ne dobija platu. Zadovoljni smo sa sredstvima koja pokrivaju učešće u takmičenju kroz koje održavamo viši nivo u odnosu na ostale klubove u BiH i trudimo se da ga postepeno podižemo – naglasio je Grahovac.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Back to top button