OSTALI SPORTOVI

Plesni studio “POINT“ Banja Luka osvojio 6. mjesto na Evropskom prvenstvu

Plesni studio “POINT“ Banja Luka, predstavaljući Bosnu i Hercegovinu, osvojio je 6. mjesto na Evropskom prvenstvu u show dance-u koje se održalo u Sloveniji (Laško) od 9. do 12. novembra 2023. godine.

Na kontinentalnom šampionatu na kojem su učestovali najkvalitetniji IDO (International Dance Organization) plesači, “POINT“ Banja Luka је predstavilo 8 plesača koji su izveli 4 koreografije (dvije solo tačke, jedan duo, i jedna mala grupa), na kojima su zajedno sa trenerima i koreografima Snježanom Kovačević i Draganom Kusturić radili tokom cijele plesne sezone.

Prvi tim u dječijoj kategoriji (uzrast od 9 do 12 godina) se plasirao u finale takmičenja u kategoriji- male grupe djeca sa koreografijom „Dance of Flowers“ koreografa Dragane Kusturić. U finalnoj izvedbi zablistale su Tajana Rajić, Anja Šarkanović, Mia Jeličić, Mia Mastalo, Petra Tešić, Nika Desančić i Lena Popović, ostvarivši veliki rezultat, visoko 6. mjesto u konkurenciji sa 21 koreografijom. Na pobjedničkom postolju su se našli Slovačka (zlato), Poljska (srebro) i Slovenija (bronza).

– Veoma smo ponosni na naše plesače koji su nam donijeli veliku radost vrativši se kući sa peharom koji dobijaju svi finalisti. Ovaj rezultat nam je potvrda da smo na pravom putu i sigurna sam da će na najbolji način motivisati plesače, trenere i koreografe našeg studija da nastavimo raditi još kvalitetnije jer cilj Plesnog studija “POINT“ Banja Luka je da izgradi  kvalitetne igrače, ujedno kao individue i kao timske plesače, koji  su  disciplinovani, posvećeni  zajednici i koji ispunjavaju svoje obaveze – rekla je Snježana Kovačević trener i koreograf, te generalni sekretar studija.

– Odlazak na Evropsko prvenstvo za mene je bilo predivno iskustvo jer sam zajedno sa svojim drugarima iz grupe dijelila podijum sa najboljim plesačima širom Evrope. Dugo ću pamtiti trenutak kada smo saznali da je naša koreografija prošla u finale, 15 minuta smo samo vrištali i grlili se, jako smo bili srećni – rekla je plesač Mia Jeličić.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button