BIHOSTALI SPORTOVIRUKOMET

Rukometni savez RS uputio molbu: Razmotrite vraćanje navijača u dvorane i na stadione

Rukometni savez RS danas se obratio Ministarstvu porodice, omladine i sporta RS , Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite te Institutu za javno zdravstvo RS sa molbom da razmotre prijedlog o popuštanju epidemioloških mjera u sportu donesenih u cilju sprečavanja širenja virusa korona, kako bi se publika vratila u sportske dvorane i na stadione.

“Mišljenja smo da za tako nešto postoje uslovi, jer se epidemiološka situacija prilično stabilizovala i mnogo je povoljnija nego što je to bio slučaj u minulom periodu. Moram da naglasim da smo se mi u Rukometnom savezu Republike Srpske, kao i svi naši klubovi, itekako pridržavali svih mjera koje je donosio Republički štab za vanredne situacije.

Odgovorno tvrdim da su naši klubovi spremni za organizaciju utakmica uz striktno poštovanje svih propisanih mjera kao što su: obezbjeđivanje fizičke distance, nošenje maski te provjera tjelesne temperature i slično. Istog sam mišljenja da će se na sličan način organizovati i utakmice u svim ostalim kolektivnim sportovima (fudbal, košarka, odbojka…)”, stoji u saopštenju koje je potpisao Marinko Umičević, predsjednik RS RS.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: lsdj cartridge for sale
Back to top button