BIHRUKOMET

ŽRK Borac ulazi jači u nastavak Premijer lige: Sa Ljubišićem po titulu

Utakmicama 10. kola ovog vikenda nastavlja se takmičenje u Premijer ligi rukometašica. Borac u subotu od 18.30 časova u „Boriku“ dočekuje sastav Knežopoljke iz Kozarske Dubice. „Osice“ u taj duel ulaze jače za novog trenera golmana, Bojana Ljubišića, proslavljenog čuvara mreže RK Borac. Na polusezoni ekipu je napustila Jovana Babić, koja se vratila upravo u Knežopoljku.

– Bojan oko dvije sedmice radi sa djevojkama. Mislim da je to pravi potez, djevojke su već osjetile neku razliku. Svjesne su da se brinemo o njima i da nam je cilj da i one napreduju. Mada smo već imali najbolje golmane u ligi, to može sad samo da bude još bolje. Zahvaljujem se Bojanu još jednom, on je veliki čovjek, bio je i veliki igrač, svojevrememo i najbolji sportista Republike Srpske, što je prihvatio moj poziv da pomogne klubu – istakao je Darko Savić, direktor „osica“.

Prema propozicijama, nakon ligaškog dijela od 18 kola, prvenstvo se dijeli na plej-of i plej-aut, u kojima će igrati po pet ekipa. Svi bodovi iz prvog dijela sezone se prenose, a nakon 18. runde, plej-of i plej-aut igraće se jednokružno. Desni bek Banjalučanki Jasmina Osmanović, uvjerena je u uspješan završetak po „crveno-plave“, koje su prezimile na drugoj poziciji, sa bodom minusa iza Gruda.

– Treniramo od 10. januara i pred nama je drugi dio sezone. Najbolje po nas je što se nije desila nijedna povreda. Na početku nas očekuje „lokalni“ derbi. Oni su dosta mlada ekipa, ali ne treba to da nas spriječi da samo svoj maksimum – rekla je Osmanovićeva.

Desno krilo Slađana Andrić, nada se duploj kruni.

– Stremimo ka tome, pa ćemo vidjeti da li ćemo u tome uspjeti. Najveće rivale imaćemo u Hadžićima i Grudama, ali svakako da će sve ekipe imati motiv protiv nas – zaključila je Andrićeva.

Ozvaničena saradnja sa Protein Monkey

Sjajan posao napravili su ŽRK Borac zvaničnim potpisivanjem saradnje sa kompanijom Protein Monkey. Igračice će u narednom periodu biti opskrbljene svim potrebnim proteinima i preparatima pred mečeve i treninge.

– Saradnja sa Protein Monkey će igračicama omoguciti Borca uzivanje u kvalitetnim i veoma ukusnim proizvodima i napicima, prije u toku, i nakon treninga, odnosno utakmice. A kvalitetom će doprinijeti boljoj ishrani svih igracica – rekla je Aleksandra Vulić ipred kompanije Protein Monkey.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button