BIHRUKOMET

Rukometašice Borca sigurne u Goraždu

Rukometašice banjalučnog Borca pobijedile su u 16. kolu Premijer lige BiH ekipu Goražda i tako napravile još jedan korak ka tituli.

Banjalučanke, koje sa klupe predvodi trener Rade Unčanin, večeras su na gostovanju slavile rezultatom 31:20 (18:9). Od početka utakmice su diktirale igru i postepeno povećavale prednost, na odmor su otišle sa prednošću od devet golova, pa je trener Unčanin dao priliku svim igračicama a one su opravdale ukazano povjerenje.

Najbolji strijelac bila je Anđela Stojanović sa devet golova, Dajana Ignjatović i Sara Majkić su dodale po šest, a Isidora Kršićje pobjedi doprinijela sa četiri gola. Na golu je standardno odlična bila Darjana Vukliš koja je odbranila 50 odsto šuteva i do 40. minuta skupila velikih 12 odbrana.

Kod domaćina večeras izuzetno dobra Kristina Išpanović bolja od ostalih sa osam golova.

Borac je prvi na tabeli sa 27 bodova iz 15 utakmica, dok po 22 boda imaju drugoplasirana Krivaja i trećeplasirani Hadžići.

Grude su pobijedile Izviđač CO rezultatom 37:23, Mira je bila bolja od Krivaje i slavila sa 38:35, Trinjski je savladao Knežopoljku sa 30:24.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Back to top button