BIHRUKOMET

Borac izgubio od Hadžića, rival prišao na bod

Rukometašice Borca izgubile su od Hadžića u derbiju 17. kola Premijer lige BiH i sada imaju bod više od drugoplasirane ekipe iz Hadžića.
Gošće su danas u Banjaluci pobijedile rezultatom 28:24.
Gošće su bolje otvorile utakmicu i u dva navrata su vodile sa dva gola razlike, 5:3 i 6:4, a domaće su serijom 3:0 u 15. minutu prvi put povele (7:6). I nakon toga su igračice trenera Rade Unčanina igrale dobro, te su na odmor otišle sa „plus četiri“, 14:10.
I u nastavku su domaće igračice bile na visini zadatak i čvrsto su držale prednost od četiri gola. U drugom dijelu razigrale su gošće na čijem golu je sjajno branila Anisa Selimović (11 odbrana) i njene su zasluge što je uslijedio preokret i što su na kraju slavile sa 28:24. Ono što je zanimljivo, a to je, da su Banjalučanke minule jeseni istim rezultatom trijumfovale u Hadžićima.
Najefikasniji u domaćem sastavu bila je Anđela Stojanović sa sedam pogodaka, a na drugoj strani Edina Demić je dala, takođe, sedam.
Ovo je drugi poraz Borca u sezoni, a prvi su doživjele na premijeri 27. septembra prošle godine u Zavidovićima od Krivaje 23:25.
Prvoplasirani Borac ima 27 bodova, a Hadžići 26.

Foto: ŽRK Borac

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button