BIHRUKOMET

Rukometaši Borca u derbiju bolji od Gračanice

Rukometaši Borca m:tel pobijedili su Gračanicu u 22. kolu Premijer lige BiH. Banjalučani, koji su nastupili bez četiri povrijeđena beka, slavili su na svom terenu rezultatom 20:15 (10:6).

Ovom pobjedom branioci titule ostali su u vrhu tabele i vratili se na pobjednički kolosijek.

Odlično su “crveno-plavi” otvorili meč, poveli su sa 3:0, a prvi gol primili tek u osmom minutu. Odbrana Borca je odlično funkcionisala, Slađan Subotić je upisao 13 odbarana, ali snažna igra u odbrani donijela je i veliki broj isključenja za domaće, koji su u dva navrata igrali sa po četiri igrača na terenu. Ni to izabranici Damira Doborca nisu uspjeli u potpunosti da iskoriste.

Tri brza gola Vlade Draganića u prva tri minuta nastavka doveli su Borac m:tel prvi put do šest golova prednosti, 13:7. I jedni i drugi mučili su se u napadu, tako da smo u narednih 15 minuta vidjeli ukupno pet golova, tri u mreži Subotića i dva u golu bivšeg Borčevog golmana, a danas čuvara mreže Gračanice, Jasmina Hušića. Ipak, ekipa trenera Veselina Vujovića je uspjela da sačuva prednost i upiše 18. trijumf ove sezone (ima i četiri poraza).

Prvi strijelac Borca sa pet golova bio je Vlado Draganić, četiri je postigao Aleksandar Miličević, a kod gostiju je najbolji bio Omer Mehmedović sa sedam golova.

Borac sada ima 36 bodova, bod manje od prvoplasiranog Izviđača CO.

Ostali rezultati 22. kola: Konjuh – Iskra 32:27, Krivaja – Bosna 37:31, Sloboda – Slavija 10:0, Sloga Doboj – Vogošća 31:25, Sloga (Gornji Vakuf-Uskoplje) – Derventa 36:25, Izviđač – Maglaj 41:32, Lokomotiva – Leotar 24:36.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: unicc alternative
Back to top button