BIHRUKOMET

Umičević: Protiv svoje volje prihvatam dužnost predsjednika RS BiH

Marinko Umičević, predsjednik Rukometnog saveza RS, prihatio je da bude i predsjednik RS BiH jer kako kaže niko nije želio na tu funkciju.

“Protiv svoje volje, ipak sam odlučio da se prihvatim dužnosti predsjednika Rukometnog saveza BiH. Iako sam ranije isticao kako neću više obavljati ovu funkciju, a kao jedan od razloga jeste moje narušeno zdravlje, te sam zbog toga predlagao da neko od preostala tri člana Upravnog odbora RS BiH iz Republike Srpske preuzme ovu obavezu (Vojislav Rađa, Vlado Šegrt ili Aleksandar Miljuš). Međutim, pošto niko od njih nije bio spreman da se prihvati ove funkcije, bio sam prinuđen da ponovo preuzmem ulogu prvog čovjeka rukometnog sporta na nivou BiH”, rekao je Umičević.

On je u saopštenju naveo da je svjestan da jer pred članovima Saveza mnogo posla i dodao:

“Jedan od prioritetnih zadataka biće rješavanje spora sa Poreskom upravm FBiH i nadam se da ćemo konačno dobiti ID broj. Nadam se da će i muška A reprezentacija uspjeti da izbori plasman na Svjetsko prvenstvo. Želim istaći kako sam bio i pokretač rada ženske A reprezentacije BiH, te nas i na ovom planu čeka dosta posla. Iskreno vjerujem kako ćemo naići na razumijevanje i kod sponzora bez kojih ćemo teško sprovesti sve planirane aktivnosti. Na kraju želio bih da se zahvalim ljudima iz Olimpijskog komiteta BiH koji su nam uvijek bili na raspolaganju i u najtežim trenucima bili su uz Rukometni savez BiH.”

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button