BIHRUKOMET

Rukomataši Izviđača šampioni BiH

Rukometaši Izviđača CO osvojili su titulu šampiona BiH.

Oni su danas u posljednjem, 30, kolu Premijer lige BiH koje je odlučivalo o šampionu pobijedili Krivaju u Zavidovićima rezultatom 28:23, a do trijumfa su tim predvodili Domagoj Alilović sa sedam golova i Stjepan Jozinović sa šest, kao i odlični golman Matej Mandić koji je upisao 15 odbrana. U Krivaji su najefikasniji bili Mirza Mehinagić sa šest i Haris Bašić sa pet golova.

RK Izviđač
FOTO: RK Izviđač

Ljubušaci su takmičenje završili sa dva boda više od prošlogodišnjeg prvaka banjalučkog Borca m:tel koji je u posljednjem kolu na gostovanju u Doboju odigrao 27:27 sa Slogom. Najefikasniji u ekipi Sloge bili su Vladan Đurđević i Marko Perović, dok su u Borcu po šest golova postigli Nemanja Vučićević i Milan Dakić.

Ostali rezultati: Konjih – Gračanica 27:27, Vogošća – Derventa 38:27, Slavija – Maglaj 0:10, Bosna – Leotar 28:25, Iskra – Lokomotiva 40:33, Sloboda – Sloga (Gornji Vakuf/Uskoplje) 30:26.

Iz Premijer lige uz Slaviju, koja je zbog finansijskih problema ranije istupila iz takmičenja, ispali su Lokomotiva i Derventa.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: study music
Back to top button