BIHRUKOMET

Anđela Stojanović za SNM: Put do trofeja protkan zajedništvom i izazovima

Fantastična sezona za Ženski rukometni klub Borac, fantastična i za Anđelu Stojanović koja je banjalučki tim predvodila do dvije titule a slijedi borba i za treći trofej.

Rukometašice Borca su osvojile Kup BiH i titulu prvakinja BiH – sedmu za u istoriji, a prvu nakon 2012.

Do titule su došle sa 17 pobjeda, remijem i dva poraza i samo jednim bodom više od drugoplasiranih Hadžića. Prava na opuštanje nije bilo što je prvenstvo učinilo zanimljivim ali i veoma stresnim za rukometašice.

ŽRK Borac Kup BiH
Pobjednice Prvenstva i Kupa BiH FOTO: ŽRK Borac

“Najponosnija sam na to što smo od početka bile pravi tim, što smo bile jedna uz drugu kad je bilo najteže. Sezona je bila više nego izazovna i neizvjesna, a najteže je bilo to što nismo smjele da napravimo kiks u posljednjim utakmicama”, rekla je Stojanovićeva u razgovoru za SNM.

Ipak, prepreke koje su se našle tokom sezone uspješno su savladale rukometašice koje je sa klupe predvodio trener Rade Unčanin.

“Prezadovoljne smo kako smo odigrale Prvenstvo, sa samo dva poraza i remijem koji nam je i na kraju donio titulu. Bile smo pod pritiskom, ali smo uspjele da na kraju izađemo kao pobjednici”, rekla je jedna od najboljih igračica Borca.

Anđela Stojanović je prvi strijelac Premijer lige BiH sa 207 golova.

“Iskreno ću reći da o tome nisam vodila računa, moj cilj je bila titula. Cilj mi je bio da svaku utakmicu odigram maksimalno i da pobijedimo, što je na kraju rezultiralo da sam najbolji strijelac. Ali, to ne bih uspjela sama, tako da zahvalnost dugujem curama, treneru i klubu”, istakla je Stojanovićeva.

Ipak, u banjlučkom klubu se nadaju da će biti još uspjeha ove sezone. Slijedi borba za trofej u Kupu RS. Banjalučanke će u polufinalu Kupa 27. maja u Prijedoru igrati sa Jedinstvom iz Brčkom, a u drugom polufinalu se sastaju domaćin Mira i trebinjski Leotar. Finale se igra istog dana.

“Slijedi nam još Kup RS. Prethodni smo osvojile u septembru 2020. i želimo da sa njim zatvorimo sezonu i da osvojimo četiri krune. Smatram da smo favoriti, ali nikoga nećemo podcijeniti, poštujemo svakog protivnika i nema opuštanja”, istakla je Stojanovićeva.

Nakon završetka Kupa Anđelu Stojanović čeka važna odluka o nastavku karijere. Kaže da ima dosta punuda, među, kojima je i ona iz Borca, ali da će nakon Kupa RS razmišljati o njima.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button