BIHRUKOMET

Rukometaši kreću u borbu za trofej Kupa BiH

Rukometaši se ovog vikenda bore za trofej Kupa BiH. U prvoj polufinalu od 15 časova u Tuzli će igrati Gračanica i Vogošća, a od 18 časova na teren će domaćin Sloboda i Izviđač CO.

”Drago mi je da su Sloboda i Tuzla dobili završnicu Kupa BiH. Samim tim imamo i veliku obavezu da budemo uspješni, kako u organizaciji, tako i u utakmicama koje nam prethode. Voljom žrijeba mi se u polufinalu sastajemo sa najjačim mogućim protivnikom i aktuelnim šampionom BiH. Ekipa Izviđača definitivno je jedna od najkompletnijih u svakom pravcu, kako igračkom, tako i u organizacionom, što pokazuje da su dugi niz godina u samom vrhu BiH rukometa ”, rekao je Davor Kadić, trener Slobode.

Izviđač CO i Sloboda su nedavno odmjerili snage u Prvenstvu BiH kada je Izviđač slavio rezultatom 30:23.

”Na utakmici u Ljubuškom nismo bili kompletni i Izviđač je susret riješio u svoju korist. Sada imamo priliku da se revanširamo našim gostima, koje će dočekati spremna Sloboda, ekipa sa ogromnom željom da pehar zadrži u Tuzli”, dodao je Kadić.

Trener Kadić predviđa tešku utakmicu i ističe da vjeruje u svoje igrače.

”Sigurno će biti teška utakmica, ali vjerujem u ove momke. Oni su uz mnoštvo problema, što su nas pratili, radili vrijedno i bez kukanja. Prolijevali su litre znoja na treninzima i utakmicama i vjerujem da imamo šansu da, sve naplatimo i podignemo pehar. Izviđač će sigurno u Tuzlu doći po ‘duplu krunu’, a mi smo ti koji će pokušati da im uskratimo slavlje i da mi slavimo u polufinalnoj utakmici” zaključio je Kadić.

Kapiten Slobode Emir Suhonjić, rekao je da žali što zbog pandemije virusa korona neće biti publike na tribinama i istakao:

”Mi smo gladni trofeja i spremni dočekujemo utakmicu protiv Izviđača.”

Polufinalne utakmice ćemo moći pratiti putem YouTube kanala RK Sloboda, a finale će sutra od 16.30 prenositi BHT 1.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

3 Comments

  1. Povratni ping: health tests
  2. Povratni ping: mushroom shop Colorado
  3. Povratni ping: 다시보기
Back to top button