BOKSBORILAČKI SPORTOVI

Fjuri prijeti Vajlderu: Pregaziću te kao kamion

Sučeljavanje boksera Tajsona Fjurija i njegovog protivnika Dionteja Vajldera održano je prije njihovog meča zakazanog za 24. juli u Las Vegasu, a Fjuri je najavio novu pobjedu.

Vajlder je na sučeljavanju govorio samo kratko, a između ostalog je zahvalio svom pravnom timu koji se izborio za ovaj meč. Pitanja je odbijao, te je tako svu pažnju usmjerio na Fjurija.

“Prošli put sam otkrio svoj plan jer nije bio dovoljno dobar da uradi bilo šta. Ovog puta ću učiniti isto. Vajlder je poni s jednim trikom, pregaziću ga kao kamion. Garantujem da neće stići dalje nego ranije. Prethodno sam imao samo pet do šest sedmica za treninge. Ovog puta sam trenirao 18 mjeseci, podižem težinu, tražim veliki nokaut. Ne vjerujem da je mentalno, fizički i emotivno prisutan, radi ovo iz pogrešnih razloga, a kad to ljudi čine, nastradaju”, izjavio je Fjuri.

Vajlder je dva puta poslao Fjurija na pod u prvoj borbi koja je završena neriješeno, dok je u drugoj Fjuri slavio.

Njegov trener ga je pohvalio.

“On sada ima dovoljno snage da nokautira čovjeka jednim udarcem. Srećan sam zbog toga, kao i zbog drugih bokserskih vještina”, kazao je trener Šugarhil Stjuard.

Vajlderov trener Malik Skot je imao spreman odgovor.

“Ranije nisi nikoga nokautirao jednim udarcem. Diontej je sirova snaga, mentalno se prilagodio. Postaće dvostruki šampion i to nokautom”, poručio je Skot.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button