OSTALI SPORTOVISTONI TENIS

Istorija: Članovi STK Spin na Balkanskom, Ćelić se “tuče” sa starijima

Iza stonotensiera Spina je najbolja sezona od osnivanja kluba, a biće krunisana nastupom njihova tri člana na prvenstvu Balkana koje sutra počinje u Albeni.

Put Bugarske u okviru reprezentacije BiH danas su krenuli Đorđe Ćelić, Jelena Mrđen i Dario Pejić. Za prvo dvoje ovo je premijerni nastup na šampionatu Balkana, dok Pejić kao prvi junior u BiH, već ima iskustva sa međunarodnih takmičenja. Trener Dragan Vučić kaže kako je sam plasman veliki uspjeh, ali se nada i lijepim vijestima sa Crnog mora. 

– Konkurencija će sigurno biti paklena, jer će na jednom mjestu biti najbolji kadeti i juniori iz desetak zemalja. Trudili smo se da naše takmičare spremimo na najbolji način, treniraju dva puta dnevno i ono što je najvažnije, jako su vrijedni. Značiće im mnogo nastup kada je u pitanju sticanje iskustva, a svaka pobjeda biće uspjeh. Najviše očekujemo od Pejića – rekao je Vučić.

Posebnu pažnju na sebe u prethodnom periodu skrenuo je Ćelić, dječak koji je rođen 2010. godine i spada u kategoriju mlađih kadeta, ali redovno pobjeđuje i po tri, četiri godine starije rivale. Osvojenim trećim mjestom na prvenstvu BiH izborio je nastup u reprezentaciji i biće jedan od najmlađih, ako ne i najmlađi u kosturu kadeta.

– Očekujem da ostvarim najbolje što mogu, momci jesu stariji, ali ću se maksimalno truditi, pa šta bude. Već sam navikao da preko puta mene budu po nekoliko godina iskusniji takmičari, pa mi to ne predstavlja problem – rekao je Ćelić.

U grupu stonotenisera koji provode najviše vremena vježbajući spada i Mrđinova.

– Nadam se dobrom rezultatu. Dobri smo radili prethodnih dana i prvenstvo čekamo u dobroj formi – rekla je jedna od najboljih kadetkinja u BiH.

Iako je u toku ligaška pauza, za stonotenisere Spina nema odmora ovog ljeta, jer je u planu da učestvuju na kampu u Trebinju i još jednom u Srbiji, kako bi što spremniji dočekali Evropsko prvensto u Varaždinu koje počinje 16. jula.

– Punih 12 godina posvetili smo radu sa mlađim kategorijama što sada dolazi na naplatu u vidu učešća na velikim takmičenjima. Dominantni smo u Srpskoj i BiH kada su u pitanju mlađi kadeti, kadeti i juniori. Osvojili smo i seniorku ligu Srpske, pa ćemo od iduče sezone nastupati u Premijer ligi – dodao je Vučić.

Poslije godina seljakanja sa lokacije na lokaciju, Stonoteniski klub Spin sada ima svoje prostorije kod Naprijedovog stadiona i salu na raspolaganju od 0 do 24 časa. Zato je i postao sve popularniji među onima koji se odluče za ovaj sport.

– Trenutno imamo oko 50 članova, od kojih 20 čini takmičarsku grupu, a tu su i rekreativci. Ovo je prekrasan sport koji mnogo utiče na razvoj refleksa, koordinacije, koncentracije, fokusa… Potrebno je mnogo teninga da bi se razvio automatizam, a trudimo se da u radu koristimo najsavremenije metode i programe – rekao je Vučić.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button