OSTALI SPORTOVI

Spektakl na Vrbasu: Svjetski kup u kajaku startuje na Vidovdan

ICF Svjetski kup u kajaku i kanuu na divljim vodama “Mtel – Vrbas 2021” biće održan od 28. juna do 4. jula u Banjaluci. Na takmičenju se očekuje više od 300 učesnika iz 15 zemalja svijeta, a voziće dvije sprint i jednu spust trku u seniorskoj konkurenciji.

Grad Banjaluka i rijeka Vrbas su postali prepoznatljivi po kajaku i kanuu na divljim vodama i jedini u svijetu mogu da se pohvale da su dosad organizovali brojna evropska i svjetska takmičenja u ovom sportu uključujuči Svjetsko prvenstvo 2016. godine za seniore, kao i za juniore i mlađe seniore tri godine kasnije, a već je potvrđena organizacija Evropskog prvenstva za juniore i mlađe seniore 2022. godine.

Zbog specifičnosti situacije, ovogodišnja trka biće organizovana u skladu sa kovid protokolom naloženim od strane Svjetske kajakaške federacije, a koji će biti usklađen sa korona mjerama koje su kod nas na snazi.

– Ove godine za razliku od dosadašnjih manifestacija neće biti organizovanih koncerata u okviru ceremonija otvaranja i zatvaranje Svjetskog kupa zbog pandemije korona virusa. Organizacioni odbor takmičenja je veoma aktivan i radi se sve na sprovođenju plana organizacije i priprema, a višegodišnje iskustvo i stalna ekipa garantuje da će takmičenje biti organizovano na vrhunskom nivou – rekao je direktor takmičenja Nikola Stanković.

Dodao je da će pokušati obezbijediti materijalnu podršku, kako od nadležnih institucija tako i iz privatnog sektora, kako bi manifestacija dobila zamišljeni oblik, a grad Banjaluka po 11. put dokazao svoju gostoljubivost i profesionalizam i još jednom potvrdio zašto je jedini na planeti kojem Svjetska kajakaška federacija svake godine dodijeli organizaciju jedne od najbitnijih trka.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button