OSTALI SPORTOVI

Spektakl na Vrbasu: Svjetski kup u kajaku startuje na Vidovdan

ICF Svjetski kup u kajaku i kanuu na divljim vodama “Mtel – Vrbas 2021” biće održan od 28. juna do 4. jula u Banjaluci. Na takmičenju se očekuje više od 300 učesnika iz 15 zemalja svijeta, a voziće dvije sprint i jednu spust trku u seniorskoj konkurenciji.

Grad Banjaluka i rijeka Vrbas su postali prepoznatljivi po kajaku i kanuu na divljim vodama i jedini u svijetu mogu da se pohvale da su dosad organizovali brojna evropska i svjetska takmičenja u ovom sportu uključujuči Svjetsko prvenstvo 2016. godine za seniore, kao i za juniore i mlađe seniore tri godine kasnije, a već je potvrđena organizacija Evropskog prvenstva za juniore i mlađe seniore 2022. godine.

Zbog specifičnosti situacije, ovogodišnja trka biće organizovana u skladu sa kovid protokolom naloženim od strane Svjetske kajakaške federacije, a koji će biti usklađen sa korona mjerama koje su kod nas na snazi.

– Ove godine za razliku od dosadašnjih manifestacija neće biti organizovanih koncerata u okviru ceremonija otvaranja i zatvaranje Svjetskog kupa zbog pandemije korona virusa. Organizacioni odbor takmičenja je veoma aktivan i radi se sve na sprovođenju plana organizacije i priprema, a višegodišnje iskustvo i stalna ekipa garantuje da će takmičenje biti organizovano na vrhunskom nivou – rekao je direktor takmičenja Nikola Stanković.

Dodao je da će pokušati obezbijediti materijalnu podršku, kako od nadležnih institucija tako i iz privatnog sektora, kako bi manifestacija dobila zamišljeni oblik, a grad Banjaluka po 11. put dokazao svoju gostoljubivost i profesionalizam i još jednom potvrdio zašto je jedini na planeti kojem Svjetska kajakaška federacija svake godine dodijeli organizaciju jedne od najbitnijih trka.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button