ODBOJKA

Srbija u podne za F4, trebaće im časni Brazilci i Poljaci

Odbojkaši Srbije igraju sa Kanadom u 12 časova u posljednjem meču Lige nacija. Srbiji treba pobjeda, a uz to i porazi Rusije i Francuske u duelima sa Brazilom odnosno Poljskom.

Orlovi jesu favoriti, ali sama pobjeda im ne znači direktan plasman na finalni turnir. Naime Srbija trenutno ima deset trijumfa kao i Francuska i Rusija sa kojima se bori za četvrtu poziciju na tabeli.

Ukoliko bi sve tri ekipe pobijedile, Francuzi bi bili četvrti zbog najvećeg broja bodova. Ipak ono što je adut Srbije u posljednjem kolu je činjenica da Francuzi i Rusi imaju mečeve protiv dvije ekipe koje su najviše prikazale u Riminiju.

Francuzi će se sasatati sa Poljacima koji su drugi i imaju pobjedu manje od Brazila i sigurno neće biti bez motiva u borbi za prvo mesto. Karioke će u posljednjem kolu igrati sa Rusima i takođe će imati motiv da dobiju meč kako bi obezbijedili prvo mjesto, posebno što bi prethodno znali da je Poljska dobila Francusku.

Zbog svega toga bi mogla da profitira Srbija koja najprije mora da odradi posao protiv Kanade. Inače Srbija je u prošloj sedmici imala prilično izglednu situacijiu i mogla je da već obezbijedi mesto na finalnom turniru, ali se desio kiks protiv Argentine i poraz u tri seta.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Back to top button