ODBOJKAOSTALI SPORTOVI

NIKOLA GRBIĆ NAKON SRBIJE: Bilo uzbudljivo gledaocima, meni apsolutno nije

Selektor odbojkaša Poljske Nikola Grbić rekao je da je protiv Srbije bio očekivano težak meč.

Poljska je u četvrtfinalu Evropskog prvenstva pobijedila tim Igora Kolakovića sa 3:1.

– Desilo se ono što sam pretpostavio. Znao sam da će biti veoma teška utakmica. Šteta za prvi set, imali smo neke šanse, napravili smo bespotrebne greške. Ušli smo u meč stegnuti, što je sasvim negde i logično. Ali sreća pa smo počeli da se vraćamo na naš nivo. Pre svega smo uspeli da limitiramo broj grešaka. Bilo je napeto, teško, sreća da smo u četvrtom setu uspeli da se odvojimo i ne ulazimo u triler završnicu. Srbija igra ove utakmice jako dobro. Pogotovo ako nije u ulozi favorita. Očekivao sam takvu utakmicu. Sreća pa se završila dobro za nas – rekao je Grbić.

Srbija je dobila početni set, Poljaci su uzvratili u drugom, a treći set bio je ključan – donio je maratonsku borbu i na kraju je završen 36:34 u korist Grbićeve ekipe.

– Pa ja sam u jednom momentu, posle 30. poena, rekao mojim asistentima da li je moguće da udaraju servis iz sve snage i da ne greše u poslednja dva kruga. Stvarno su pokazali fantastičan kvalitet. Mislim da je bilo uzbudljivo gledaocima, meni apsolutno nije. Ali nadam se da će nam jedna ovakva utakmica pomoći za narednu da budemo kompaktniji, sigurniji, mirniji – stvorili smo neka antitela na ovom meču – poručio je Grbić.

U borbi za finale Grbićeva Poljska će igrati portiv Slovenije, a u drugom polufinalu su Francuska i Italija.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button