ODBOJKAOSTALI SPORTOVI

PREKINUT PERFEKTAN NIZ Češka izazvala, ali Srbija bolja u borbi za OI i 4/4

Odbojkašice Srbije savladale su Češku rezultatom 3:1 u setovima u okviru kvalifikacione grupe za Olimpijske igre, koja se igra u kineskom Ningbou.

Po setovima je bilo 25:20, 25:22, 30:32, 25:20 za izabranice Đovana Gvidetija i to na selektorov 51. rođendan.

Bila je to repriza nedavnog četvrtfinala Evropskog prvenstva kada je naš tim slavio i na kraju stigao do srebrnog odličja.

Čehinje su naše “stare mušterije”, protiv kojih od 2009. godine imamo osam pobjeda uz samo jedan izgubljeni set.

Poslije ovog meča smo na devet pobjeda i dva izgubljena seta kojim je prekinut savršen početak borbe za put u Pariz. Prije ovog meča su naše odbojkašice slavile u sva tri meča protiv Kanade, Meksika i Ukrajine.

Srbiju je do pobjede predvodila Tijana Bošković sa 30 poena, Maja Aleksić je imala 16, dok su Bianka Buša i Sara Lozo dodale po 12. Gabrijela Orvosova sa 15 je bila najbolja kod protivnica, gdje su dvocifrene bile još Eva Hodanova i Mihaela Mlejnkova sa po 13.

Izgubila je Srbija prvi set u Kini, u meču u kome su izabranice Đovanija Gvidetija igrale onoliko koliko je bilo dovoljno za novu pobjedu. Povela je Srbija sa 2:0, a zatim imala prednost do finiša trećeg seta, ali je ipak Češka prva stigla do set lopte.

Nije Srbija iskoristila tri meč lopte, a s druge strane Češka je realizovala svoju petu set loptu za prvi izgubljeni set Srbije u Kini. Sve propušteno u trećem, Srbija je nadoknadila u četvrtom setu za pobjedu od 3:1.

Četvrtak je na kvalifikacionom turniru u Ningbou slobodan dan.

Srbija će u 5. kolu, u petak 22. septembra igrati protiv Dominikanske Republike od 4.00 časa po našem vremenu.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button