BORILAČKI SPORTOVIJUDO

Šipovo: Džudo kamp i turnir u čast Stevana Markovića

Prijatelji i ratni drugovi pripadnika MUPA RS Stevana Markovića koji je poginuo prilikom izvršavanja borbenih zadataka i ove godine u Šipovu organizuju „Memorijalni džudo turnir Stevan Marković“ u znak sjećanja na čovjeka koji je po svim parametrima bio primjer poštenja, profesionalizma, te posebno ljubavi prema svom kraju.

Zato će se u nedjelju u 10 časova po 13. put okupiti, svečano otvoriti džudo kamp, te održati turnir na kome će učestvovati više od 100 džudista iz Srbije i BiH.

– Već godinama se na sličan način način sjećamo našeg dragog druga koji je život izgubio izvršavajući borbene zadatke tokom 1992. godine u Kotor Varošu. Znamo kakav je bio čovjek, koliko je volio život i sport, pa se trudimo da u njegovoj rodnoj Pljevi okupimo džudiste sa naših prostora i šire. Prije nepune dvije godine pokrenuli smo i Džudo klub „Stevan Marković“, koji je za vrlo kratko vrijeme okupio sedamdesetak članova u Šipovu, a poznajući karakter i fizičke predispozicije tamošnjeg naroda, ne sumnjamo da ćemo u dogledno vrijeme imati i vrlo respektabilne takmičare – rekao je prvi trener i sportski direktor kluba Mile Matijević.

Zahvaljujući ulaganju opštinskih vlasti na čelu sa načelnikom Milanom Kovačom, u Pljevi, tik od izvora Plive nikao je i džudo kamp „Stevan Marković“. Ideja je da u sred netaknute prirode, na čistom vazduhu i savremeno opremljenom kampu ubuduće borave ne samo džudisti, već i drugi sportisti. Kako Matijević kaže, vrata su otvorena za sve.

– Čisto sumnjam da je moguće pronaći idealnije uslove za pripreme. Nedavno smo proširili priču o biseru koji imamo, pa su nam se već najavili gosti koji će dolaziti tokom cijelog ljeta i jeseni kada ćemo organizovati i Svjetski kup za veterane u džudou. Šipovo je u posljednje tri godine dobio tri sjajna sportska objekta – dvoranu, bazen i ovaj kamp, što su resursi kojim malo koja opština može da se pohvali – podvukao je Matijević.

Kamp i turnir otvoriće ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač, a osim njemu, Matijević se posebno zahvalio predsjednici Skupštine kluba Bojani Malić, te predsjedniku kluba Milanu Suručiću.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button