BORILAČKI SPORTOVIKARATE

Dominacija: Energija opet najbolji klub u BiH

Karate klub Energija odbranio je titulu najuspješnijeg kluba u BiH u kategorijama kadeta, juniora i U21.

Članovi ovog kluba prosto su oduvali konkurenciju na prvenstvukoje je održano u Bugojnu. Sve se moglo naslutiti već poslije prvog dana kada su se zlatom okitili Pavle Dujaković (U21) i Anđela Stojić (kadeti), dok su riznicu medalja povećale srebrna Anja Lolić i bronzana Nikolina Mišić (U21).

Danas su na programu bile borbe juniora i nova žetva medalja Energije. Mihajlo Stanić je postao šampion u kategriji do 55 kilograma, Paola Kostić je osvojila srebro (-55), a do bronzi su stigli Nikolina Čučak (+59) i David David Radinović (-61).

– Presrećan sam što treniram sa ovakvom djecom. Ne samo da su sjajni takmičari, već izrastaju u fenomenalne ljude, na šta smo itekako ponosni. Ponosni smo što zajedno poišemo istoriju – rekao je jedan od trenera u klubu Boris Popović.

Osvajači zlatnih medalja palsirali su se na Evropsko prvessntvo koje će biti održano u finskom Tampareu u avgustu, tako da članovi Energije neće imati previše vremena za odmor ovog ljeta.

Na takmičenju je nastupilo 609 karatista iz 104 kluba, a iza Energije u generalnom plasmanu našli su se Novi grad iz Sarajeva i Tuzla.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: ซิเดกร้า
Back to top button