MOTOSPORTOSTALI SPORTOVI

Kvartararov ples u Asenu

Vozač Jamahe Fabio Kvartararo pobjednik je Moto GP trke za Veliku nagradu Asena. Francuz je tako uskratio Maveriku Vinjalesu mogućnost da odbrani titulu u Holandiji, uprkos pol-poziciji koju je Španac imao.

Kvartararo je u samom startu preuzeo prvo mjesto od timskog kolege, ubrzo je izgubio od strane Franciska Banjaje, ali mu nije puno vremena trebalo da je ponovo preuzme. Kada je to učinio, nizao je najbrže krugove na stazi, prosto “letio” po njoj, iskoristio čistinu ispred sebe i iz kruga u krug povećavao svoju prednost. Niko nije mogao da ga prati i kada je riječ o trci za pobjednika nije bilo previše neizvjesnosti.

Vinjales je na kraju završio na drugom mjestu, a na trećoj poziciji se našao aktuelni svjetski šampion Đoan Mir sjajnom vožnjom, posebno u drugoj polovini trke.

Iza momaka na podijumu su redom završili: Zarko, Oliveira, Banjaja, Markez, Aleš Espargaro, Nakagami  i Espargaro. U generalnom plasmanu Kvartararo vodi sa 131 poena, Zarko ima 109 na drugoj poziciji, a treći je Džek Miler sa okruglo 100 bodova.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

3 Comments

  1. Povratni ping: Study in Africa
  2. Povratni ping: พรมรถ
  3. Povratni ping: Carpet Cleaning Whitmer
Back to top button