BIHRUKOMET

Poznati učesnici TV turnira: Jedan od najboljih trenera svijeta stiže u Doboj

Rukometaši PPD Zagreba, Kopra, Vojvodine, Izviđača, Dinama iz Bukurešta, Koksa, Tatran Prešova i domaćina Sloge biće učesnici 52. međunarodnog rukometnog TV turnira “Doboj 2021”, potvrđeno je za “Glas Srpske”.

Najstariji i najjači turnir na svijetu vraća se poslije godinu pauze iz dobro poznatih razloga, a sudeći po imenima biće ovo jedno od najjačih izdanja još od onih zlatnih vremena od prije desetak godina kada su na Stadionu sportskih igara snage odmjeravali Barselona, Monpelje, Vardar, Pik Seged, Sijudad Real, Ademar Leon, Čehovski Medvedi… Jer, od 17. do 21. avgusta Dobojlije, ali i gledaoci iz okolnih gradova, imaće priliku da na djelu vide šest šampiona svojih zemalja od kojih su dva stalni učesnici Lige šampiona, a svi ostali osim Kopra igraće i predstojeće sezone u evropskim nadmetanjima.

– Mislim da smo okupili najbolje ekipe koje smo mogli u ovom trenutku, čak i više od toga. Svi znamo da sport nije bio u fokusu minulih skoro godinu i po, ali se stvari ponovo vraćaju u normalu. Radujem se što smo dogovorili dugogodišnju saradnju sa najjačom ekipom iz regiona PPD Zagrebom, kao i što nam se ekipe poput Vojvodine i Tatrana godinama vraćaju – rekao je predsjednik Izvršnog odbora turnira Enes Suljkanović.

Možda i najveće ime koje stiže ove godine je španski rukometni stručnjak Ćavi Paskval, koji je nedavno napustio klupu Barselone i dobio odriješene ruke da sa Dinamom iz Bukurešta napravi iskorak. Odmah za dvostrukim osvajačem Lige šampiona stigao je pivot koji je sa Barselonom i Francuskom osvojio sve što se moglo Sedrik Soraindo, te dugogodišnji reprezentativac Njemačke Kristijan Dizinger.

Prvi put na turnir stiže finski Rihilmae Koks, ekipa koja je posljednjih godina napravila veliki iskorak i koja u svojim redovima ima dosta igrača sa naših prostora, uključujući bivšeg člana Borca Srđana Mijatovića. Organizatori su preuzeli sve predradnje da se gosti osjećaju kao kod kuće.

– U toku je “šminkanje” Stadiona sportskih igara, a do početka turnira biće postavljena nova gerflor podloga. Nadamo se da će i publika u velikom broju moći da uživa jer vjerujem da se poželjela vrhunskog rukometa – rekao je Suljkanović.

Posebnu draž ovom turniru daje činjenica da će sve ekipe biti smještene u hotelu “Park”, a već tradicionalno dan prije početka turnira biće organizovana Parada sporta u kojoj će učestvovati najuspješniji dobojski klubovi i sportisti.

U grupi A snage će odmjeriti Sloga, PPD Zagreb, Koper i Vojvodina, dok će grupu B činiti Izviđač, Dinamo Bukurešt, Koks i Tatran Prešov. Pobjednici grupa igraće u finalu, drugoplasirani utakmicu za treće mjesto, trećeplasirani za peto, a posljednjeplasirani za sedmo mjesto.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button