RUKOMET

Poslije Slovenije ide u Francusku: Šešić sa Anžeom napada elitu

Poslije dvije sezone u Sloveniji snažni desni bek Dean Šešić karijeru će nastaviti u Francuskoj, a nova stanica u njegovoj karijeri je fransuski Anže.

Iako se radi o drugoligašu, ne može se reći da je ovo korak nazad u karijeri momka koji je ponikao u Borcu, pošto je drugi rang takmičenja u Francuskoj kvalitetniji od 90 odsto evropskih prvih liga. Pored toga, rukovodstvo Anžea ima najviše moguće ambicije u novoj sezoni, pa su već angažovali pet pojačanja kako iz Francuske, tako i Njemačke i Švajcarske.

– Imao sam dobru sezonu na pozajmici u Dobovi, a pošto nisam dogovorio nastavak sa Trimom ponude su počele da stižu. Mislim da je ova bila najkonkretnija, prije svega jer ću igrati u vrlo ambicioznom klubu koji namjerava da napadne plasman u prvi rang takmičenja. Čuo sam se sa ljudima iz kluba koji su bili jako korektni, predočili su mi planove, kao i pojačanja i vidim da se radi o ozbiljnim igračima koji dosta toga imaju iza sebe. Nadam se da ću se snaći i da ću ispuniti očekivanja. Sa druge strane, ovo je prilika da dodatno napredujem, pošto je Francuska zemlja rukometa. Na kraju krajeva, sve govore rezultati njihovih klubova i reprezentacije u posljednjih dvadesetak godina – rekao je Šešić.

Iako je još na odmoru u rodnoj Banjaluci, svakodnevno trenira kako bi što spremniji dočekao start priprema. Plan je da nove klupske drugove upozna kajem jula.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button