RUKOMET

Poslije Slovenije ide u Francusku: Šešić sa Anžeom napada elitu

Poslije dvije sezone u Sloveniji snažni desni bek Dean Šešić karijeru će nastaviti u Francuskoj, a nova stanica u njegovoj karijeri je fransuski Anže.

Iako se radi o drugoligašu, ne može se reći da je ovo korak nazad u karijeri momka koji je ponikao u Borcu, pošto je drugi rang takmičenja u Francuskoj kvalitetniji od 90 odsto evropskih prvih liga. Pored toga, rukovodstvo Anžea ima najviše moguće ambicije u novoj sezoni, pa su već angažovali pet pojačanja kako iz Francuske, tako i Njemačke i Švajcarske.

– Imao sam dobru sezonu na pozajmici u Dobovi, a pošto nisam dogovorio nastavak sa Trimom ponude su počele da stižu. Mislim da je ova bila najkonkretnija, prije svega jer ću igrati u vrlo ambicioznom klubu koji namjerava da napadne plasman u prvi rang takmičenja. Čuo sam se sa ljudima iz kluba koji su bili jako korektni, predočili su mi planove, kao i pojačanja i vidim da se radi o ozbiljnim igračima koji dosta toga imaju iza sebe. Nadam se da ću se snaći i da ću ispuniti očekivanja. Sa druge strane, ovo je prilika da dodatno napredujem, pošto je Francuska zemlja rukometa. Na kraju krajeva, sve govore rezultati njihovih klubova i reprezentacije u posljednjih dvadesetak godina – rekao je Šešić.

Iako je još na odmoru u rodnoj Banjaluci, svakodnevno trenira kako bi što spremniji dočekao start priprema. Plan je da nove klupske drugove upozna kajem jula.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button