OSTALI SPORTOVI

Završen Svjetski kup: Francuzi odnijeli sedam zlata sa Vrbasa

Kajakaši i kanuisti Francuske osvojili su ukupno sedasm zlatnih medalja tokom tri dana takmičenja na ICF Svjetskom kupu koji je održan na Vrbasu.

Posljednjeg takmičarskog dana vožen je spust od Novoselije do tvrđave Kastel. U muškoj konkurenciji, na programu su bile discipline K1, C1 i C2, a kod dama K1 i C1.

U disciplini K1 , u muškoj konkurenciji, zlatnu medalju osvojo je Pol  Žan (Francuska), srebra se domogao Maksens Baru, dok je bronzu osvojio Adam Satke (Češka).

U disciplini C1 najbrži je bio Kvetin Dazer (Francuska), drugoplasirani je završio Vladimir Slanina (Češka), dok je treću poziciju osvojio Nikola Sater (Francuska).

U disciplini C2 zlatnu medalju osvojili su Stefan Santamaria i Kventin Dazer (Francuska), srebro je završilo kod Petra Smakala i Františeka Salaja (Češka), a brozane medalje kod njihovih zemljaka Mareka Rigela i Petra Veselija.

Kod dama, u disciplini K1, najbrža u spust trci bila je Sofija Šmit (Njemačka), do drugog mjesta stigla je Liza Vine (Francuska), a treću poziciju osvojila Čečilija Panato (Italija).

Ona je u disciplini C1 osvojila je zlatnu medalju, Laura Fonten (Francuska) stigla je do srebra, a Marie Nemcova (Češka) do bronzane medalje.

Svečana ceremonija dodjele medalja i zatvaranja takmičenja održana je u motelu „Ortodoks“. Sjajan domaćin kao i svaki put bio je Kajak kanu klub Vrbas.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button