BIHRUKOMET

Plugina-Milićević: Jedva čekam da dođem u Banjaluku

Ruskinja Kristina Plugina-Milićević jedno je od najzvučnijih, ako ne i najzvučnije pojačanje u istoriji ŽRK Borac.

Djevojka iz Rostova na Donu ima dugogodišnje iskustvo nastupanja u Ligi šampiona, Kup pobjednika kupova i EHF kup, a nekoliko sezona zaredom bila je proglašavana za najboljeg golmana, te MVP-ja izraelske lige. U prvoj izjavi nakon potpisa za “osice“ naglasila je da donekle poznaje svoju novu ekipu pošto je sa suprugom Aleksandrom Milićevićem, inače rukometašem Borca, živjela u Banjaluci prethodne godine.

– Ispratila sam da je Borac uzeo sve trofeje minule sezone i naravno da ima najviše ambicije u narednoj. Grad sam već upoznala, prelijep je, a naravno da će Aleksandar biti moja desna ruka kao u svemu i vjerujem da ću se brzo uklopiti. Propustila sam proslu sezonu zbog porođaja i jedva čekam da se vratim na teren, jer mi rukomet mnogo nedostaje i nadam se da ću pomoći ekipi da budemo još jači – rekla je Kristina Plugina – Milićević.

Ona sada ima 26 godina, a u Ligi šampiona nastupala je još u sezoni 2014/15. kada je nosila dres Rostova.

– Mogu da kažem da sa sobom donosim mnogo iskustva i verujem da će ono mnogo značiti mojim novim saigračicama. Ponavbljam, jedva čekam da se upoznamo i da počnemo trenirati – zaključila je djevojka koja je minulih sezona nastupala za izraelski Makabi Ramat Gan.

Da podsjetimo, “osice” su minule sezone osvojile sve trofeje na domaćim parketima, a isti cilj će biti i u narednoj. Osim toga, poslije devet godina igraće na međunarodnoj ceni, pa su pojačanja poput ovog itekako važna. Prije Plugine u klub je stigla reprezentativka BiH Lana Lončar.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

4 Comments

  1. Povratni ping: health tests
  2. Povratni ping: Click To See More
Back to top button