BORILAČKI SPORTOVIJUDO

Majdov pred Tokio: Rijetki znaju kroz šta smo prošli

Šampion svijeta u džudou, momak iz Istočnog Sarajeva, Nemanja Majdov u vrlo emotivnoj ispovjesti pokušao je da dočara kroz šta su sve njegova porodica i on prošli do sada. Najbolji džudista svih vremena na ovim prostorima prisjetio se fotografijom sa roditeljima i brzim prvih dodira sa ovim sportom i potom se “otvorio”, a sve na samo tri sedmice od starta džudo turnira na Olimpijskim igrama koji je podvučena crvenim olovkom u porodici Majdov.

Pismo Nemanje Majdova prenosimo u cjelosti:

Ovo je slika iz 2003.godine…taman pred sami početak i prve dodire sa džudo sportom. I ovo mi je jedna od najdražih slika u mom zivotu, ako ne i najdraža, jer budi mi uvijek posebne emocije, da li možda sto je i jedna od prvih slika za koje sam bio svjestan uopšde. Kako sam stario imala je sve veći značaj, i sve mi je rastao ponos prema svojim roditeljima.

Pred početak, gdje smo mi kao djeca samo imali veliki san, a oni veliku vjeru u svoju djecu. Od tada evo 18 godina ogromne posvećenosti, ekstremnog truda, velikih titula i mukotrpnog rada. Od jutra do mraka, iz dana u dan, prolivene litre i litre znoja, bezbroj bitki, zašto? Da bi dokazali svijetu odakle smo i kakvi su nam korijeni.

Većinu tog puta smo bili sami, sami protiv svih, use i u svoje kljuse. Malo ljudi zna kroz šta se sve prošlo, većina ne može da razumije i zamisli kakav je put do vrha bio. Put koji je stvaran i pravljen iznova, jer kod nas u ovom sportu ga niko nije prokrčio prije. Ali kada je zdrava, složna i jaka porodica onda se mogu pomjeriti sve granice. Zato sto je tada Bog tu, i On slaže kockice, daje snagu, pravi put i šalje svoje poruke za dalje. Sve u svoje vrijeme, On zna kada i šta je najbolje za nas.

A to kad ste sami protiv svih, to ne treba da vas brine, jer kao što kažu riječi apostolove: “Kad nemam nikoga, onda sam najjači, jer imam samo Tebe, Gospode.”

I evo ga, idemo na Olimpijske igre. To je taj naš veliki dječiji san koji je pokrenuo sve. I tu smo. Slava Bogu.

I da…jer tako smo odgojeni, nećemo ići samo da se predstavimo, već da se sa Božijom pomoći, proslavimo.

Nek bude kao i uvijek, ne naša, vec Božija volja, jer mi je i do sada gospod dao više nego sto ja zaslužujem. Hvala Mu za sve

U potpisu: Nemanja Majdov, Ljubiša Majdov Doctore, Biljana Pantic Majdov, Stefan Majdov.

Na kraju možemo samo da dodamo: Srećno šampione, ne sumnjamo u tebe kao što nikada i nismo!!!

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button