BIHRUKOMET

ORK BL Banjaluka stvara mlade šampione

U Omladinskom rukometnom klubu BL Banjaluka izuzetno su ponosni na upravo završenu sezonu, jer su u njoj praktično osvojili sve što se moglo osvojiti.

Posljednji uspjeh ostvaren je proteklog vikenda kada je generacija 2010. na završnom turniru prvenstva BiH osvojila prvo mjesto, a njihov igrač Petar Drobnjak proglašen za najboljeg na turniru.

– Iza nas je više nego uspješna sezona, u kojoj smo dominirali u mlađim kategorijama. Naše selekcije 2006, 2008. i 2010. godište su prvaci Srpske, a generacija 2012. je u mini-rukometu osvojila treće mjesto. Na prvenstvima BiH 2008. i 2010. godište osvojili su titulu, dok je generacija 2006. zauzela drugo mjesto – rekao je predsjednik Skupštine kluba Boris Srdić.

On je 2013. godine, zajedno sa sadašnjim predsjednikom Draškom Budišom, bio jedan od osnivača Škole rukometa BL Banjaluka, koja je prije nešto manje od mjesec dana promijenila ime u ORK BL Banjaluka.

– Osnivanje škole rukometa bilo je zasnovano na konceptu mini-rukometa i masovnosti, koji se u mnogim, a pogotovo skandinavskim zemljama, pokazao kao pun pogodak. Cilj nam je bio da u školu rukometa uvrstimo što mlađu populaciju, jer se starosna granica djece kod izbora sportova pomjerila i sada više nije 12, već osam ili devet godina – nastavio je Srdić.

Za ovih osam godina klub je već iznjedrio nekoliko igrača koji kucaju na vrata prvih timova u pojedinim sredinama.

– Ponosni smo na tu činjenicu, a pogotovo na to da imamo pet, šest dječaka koji su već pozivani u reprezentativne selekcije Srbije u svojim uzrastima. To je najbolji pokazatelj da smo na dobrom putu – naglasio je Srdić.

Od naredne sezone selekcija 2006. godište biće uvršćena u Drugu ligu Republike Srpske.

– Naša želja je da toj generaciji, u utakmicama sa mnogo starijim rukometašima, obezbijedimo još bolji razvojni put i da kroz što više takmičarskih mečeva brže rukometno sazrijevaju. Vjerujem da ćemo u tome uspjeti i da će se za ORK BL Banjaluka u budućnosti još više čuti – dodao je Srdić.

Pet trenažnih centara

U ORK BL Banjaluka trenutno trenira više od 160 dječaka, među kojima je i mali broj djevojčica.

– Radimo u pet trenažnih centara, koji su smješteni u banjalučkim osnovnim školama: “Ivo Andrić”, “Aleksa Šantić”, “Branko Radičević”, “Miloš Crnjanski” i “Branko Ćopić” i na taj način smo praktično pokrili cijeli grad. Sa djecom radi šest edukovanih trenera, koji se maksimalno trude da svoje znanje prenesu na najmlađe rukometaše – istakao je Srdić.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Back to top button