BOKSBORILAČKI SPORTOVI

„Vajlder je dobio dvije doze Fajzera, a Fjuri?!“

Teška kategorija svjetskog boksa i dalje je u „zastoju“, a početak godine je obećavao – zakazan je meč za naslov neprikosnovenog prvaka svijeta između Entonija Džošue i Tajsona Fjurija.

Ipak, poslije odluke suda došlo se do dogovora prema kojem će toj borbi morati da prethodi treći duel „Kralja Cigana“ i Dionteja Vajldera, ali i taj meč će morati da bude odložen.

Treći duel Fjurija i Vajldera bio je zakazan za 24. jul u Las Vegasu, ali je bokser iz Mančestera i aktuelni svjetski prvak u WBC verziji pozitivan na koronavirus. Kao termin nadoknade spominju se septembar ili oktobar.

U Vajlderovom timu su razočarani ovakvim razvojem događaja.

– Da su Tajson Fjuri i njegov tim uradili šta je trebalo, ova borba se ne bi otkazivala i zakazivala svaki čas. Diontej je uradio šta je trebalo – dobio je dvije Fajzer vakcine, baš kao i njegov tim. On je spreman, a sada je borba odložena jer Fjuri nije bio odgovoran – izjavio je Vajlderov savjetnik Šeli Finkel, slavni 77-godišnji promoter.

Finkel se pozvao na neka pisanja „Boksing njuza“ prema kojima je Fjuri dobio prvu dozu Fajzer vakcine, ali se nikada nije vratio da dobije drugu.

Šampion u verzijama WBA, WBO i IBF Entoni Džošua svoj naredni meč imaće protiv Ukrajinca Aleksandra Usika 25. septembra na stadionu Totenhem Hotspura u Londonu.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Back to top button