RUKOMET

Delić – Umičević: Svesrpski kup pun pogodak

Milena Delić, predsjednica Rukometnog saveza Srbije i Marinko Umičević, prvi čovjek Rukometnog saveza Republike Srpske složili su se da je organizacija Svesrpskog kupa za rukometašice pun pogodak.

– Ovo je za nas sve velika stvar i zaista sam ponosna što smo baš u Jagodini organizovali prvi Svesrpski kup za rukometašice. Čim mi je na našem prvom zajedničkom sastanku ovaj prijedlog izneo Umičević sa velikim zadovoljstvom sam prihvatila njegovu ideju da se, pored rukometaša, u ovo takmičenje uključe i rukometašice – izjavila je Milena Delić.

Umičević se prvo zahvalio na gostoprimstvu, navodeći da je organizacija na visokom nivou.

– Došli smo kod naših prijatelja u Srbiji koja je naša majka.  I ja sam ponosan što sam zajedno sa gospođom Delić uspio da pokrenem Svesrpski kup za rukometašice, te da sam na taj način ispunio obećanje koje sam dao premijeru Radovanu Viškoviću – izjavio je Umičević.

Prvi ljudi dva saveza imali su sastanak po pitanju buduće saradnje na kojem je prisustvovao i Mario Đuran, pomoćnik ministra za sport u Vladi Republike Srpske.

Istoriju Svesrpskog kupa ispisale su rukometašice Borca i Mire koje su odigrale prvu utakmicu koju su Banjalučanke ubedljivo dobile sa 48:23.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button