ODBOJKA

Maja Ognjenović: Kada sam vidjela taj broj, nije mi bilo svejedno

Kapiten ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Maja Ognjenović kaže da će pokušati da iskoriste slabe tačke selekcije Turske u polufinalu Eurovoleja.

Repriza finala Evropskog prvenstva 2019. godine zakazana je za petak od 17.00 časova.

Maja je na prošlom susretu sa Francuskom proslavila jubilej – 300 utakmica u dresu sa državnim grbom.

– Do posle prethodne utakmice sa Mađarskom nisam imala podatak da će se 300. utakmica desiti na Evropskom prvenstvu i baš to protiv Francuske. Sigurno da sam počastvovana i srećna što sam jedna od malobrojnih odbojkaša i odbojkašica, čini mi se prva. Pripala mi je ta čast da dobijem dres sa brojem 300. Kad sam videla taj broj, nije mi bilo svejedno. Bio je to lep uvod, pomalo emotivan. Sigurno da je posle utakmice sa Mađarskom bio veliki motiv. Sa velikim zadovoljstvom sam iščekivala ovu utakmicu. Ne samo zbog četvrtfinala, nego i zbog spomenutog jubileja – rekla je Maja Ognjenović.

Srbija je protiv Francuske neočekivano izgubila početni set, ali je kasnije uspostavila kontrolu i preokrenula – i tako zakazala meč sa Turskom.

– Očekivali smo da će Francuskinje pružiti mnogo jači otpor. Znali smo da su podigle nivo forme, što je bilo očigledno i po utakmicama protiv Belgije i Hrvatske. Selektor je izjavio da su one najprijatnije iznenađenje na prvenstvu. To su pokazale startom utakmice protiv nas. Prvi set smo krenule u strahu i grču. Utakmice nokaut faze nisu lake, ali mislim da smo zaboravili koliko smo jaki i koliku snagu naša ekipa ima. Od drugog seta smo došle do željene igre i utakmicu privedemo kraju. Potpuna dominacija je bila u trećem, negde i u četvrtom setu – dodala je ona.

Rivalke će želeti osvetu.

– Turska, očekivano za plasman u finale. Protivnik kojeg vrlo dobro poznajemo. Odigrale smo nebrojano utakmica sa njima. Dosta naših igračica igra u turskoj ligi, Terzić je trener Fenerbahčea. Verujem da će to biti od velikog značaja, što ih stvarno dobro poznajemo. One imaju svoje pojedince koji se ističu, ali isto tako imaju slabe tačke koje ćemo mi pokušati na video sastanku pronađemo i pripremimo najbolju taktiku. Verujem da one misle da smo im dužnici za ono finale u Ankari 2019, ali mi igramo pred domaćom publikom i to je više nego dovoljno za motivaciju za pobedu – zaključila je Maja.

(B92)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: Web Hosting
Back to top button