EUROKUPOVIFUDBAL

Barsa više nije top klasa, šampion minimalcem počeo odbranu titule

Ostala je samo sijenka od nekada velikog evropskog derbija. Bajern je rutinski savladao Barselonu 3:0 na gostovanju u prvom meču E grupe Lige šampiona.

Bavarci su od početka meča imali potpunu kontrolu. Prvu šansu u 19. minutu imao je Sane, ali mu je Ter Štegen sjajno zaustavio udarac. Šut Musijale izblokirali su defanzivci Barse osam minuta kasnije. Međutim, pomoći nije bilo u 33. minutu.

Miler je uputio udarac sa ivice šesnaesterca, lopta je na putu do gola nekog zakačila i Ter Štegen nije mogao da reaguje. Bajern je poveo 1:0.

Drugo poluvrijeme je šansom otvorio ponovo Sane. Konačan skor je postavljen četiri minuta kasnije. Musijala je pogodio stativu, natrčao je Levandovski i povisio na 2:0. Isti igrač je u 85. minutu stavio tačku na ubedljivu pobedu Bajerna.

Domaćini su bili potpuno nemoćni. Za 90 minuta nisu stvorili nijednu šansu iz kategorije stopostotnih i jasno je da tim Ronalda Kumana ove godine teško da će biti konkurentan za neki ozbiljniji rezultat u Ligi šampiona. Sada je jasno koliko je Lionel Mesi značio ovom timu.

U drugom meču grupe duel između Dinama iz Kijeva i Benfike završen je 0:0. Portugalci su se više trudili, napadali, ali bez konkretnog učinka. Najbolju šansu za Ukrajince propustio je Šaparenko u 16. minutu, a za goste Rafa Silva u 64.

Branilac titule Čelzi minimalcem je dobio Zenit, a gol je postigao nezaustavljivi Romelu Lukaku.

Rezultati, grupa E: Barselona – Bajern 0:3, Dinamo Kijev – Benfika 0:0. Grupa F: Jang Bojs – Mančester junajted 2:1, Viljareal – Atalanta 2:2. Grupa G: Sevilja – Salcburg 1:1, Lil – Volfzburg 0:0- Grupa H: Malme  – Juventus 0:3, Čelzi – Zenit 1:0.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button