FUDBALREGION

Stanojević: Neverovatno šta smo promašili; Stanković: Deca će pamtiti

Trener Partizana Aleksandar Stanojević nije u potpunosti zadovoljan ishodom 165. okršaja sa Crvenom zvezdom (1:1), jer je njegov tim u finišu prokockao gol prednosti.

– Imam za čim da žalim jer smo pre izjednačenja Zvezde imali tri, četiri šanse, neverovatno šta smo sve promašili. Imali smo igru i prilike da prelomimo utakmicu. Počeli smo loše, ne znam čega se plašimo. Jeste veliki pritisak, ali to ne sme da bude razlog. Kasnije je sve došlo na svoje mesto, igrali smo dobro ali nismo koristili šanse – prvi je Stanojevićev utisak.

Ni njegov kolega na drugoj strani Dejan Stanković nije najsrećniji ishodom iako je utisak da ga zbog toka meča neriješen ishod malo više raduje.

– Derbi je lep i čudan. Mi smo bili bolji, oni dali gol, onda oni kontrolisali igru, a mi izjednačili. Derbi te vodi kako se njemu čefne. Imali smo dobre šanse na 0:0, prečku… Ali tako biva, ne izađemo u blok i budemo kažnjeni. Ušli smo u problem na početku drugog dela. Napravio sam izmene, uveo sam decu u igru, čak ni moji saradnici nisu mogli da veruju. Ali ja sam ponosan na njih, izjednačili smo sa njima. Pamtiće ovaj dan sigurno, ovo je za njih – rekao je Stanković, koji je Marku Lazetiću dao drugih 45 minuta, dok je Petar Stanić ušao u 77. minutu.

Ono što je falilo, prema Stankovićevom mišljenju, jeste karakter.

– Treba karaktera za ovakvu utakmicu. Ja sam uvek tu da pohvalim, ali i da kažem – fali karaktera. Čestitam Partizanu na fer i korektnoj borbi. Prštalo je na terenu. Idemo dalje, sledeća utakmica je za par dana – izjavio je nakon meča.

Poslije podjele bodova Partizan je ostao n čelu tabele sa 22 boda, a Zvezda ima 20.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button