EVROPSKE LIGEFUDBAL

Džeko: U ovakvim duelima pobjeđuju veliki timovi, mi to jesmo

Fudbaler Intera Edin Džeko nije krio zadovoljstvo zbog gola koji je postigao u meču protiv Fjorentine u petom kolu italijanske Serije A.

Aktuelni šampion je slavio u Firenci sa 3:1. Iako su domaći na poluvremenu vodili 1:0, za samo tri minuta je milanski tim došao do preokreta. U 52. minutu je Darmijan izjednačio, da bi vođstvo gostima donio Džeko u 55. Konačni rezultat postavio je Perišić u 87.

– Bila je ovo utakmica koju mogu da dobiju veliki timovi, a mi to jesmo. U prvom poluvremenu smo imali mnogo problema. Fjorentina je igrala odlično, ali smo znali da će pasti. Mi smo poslije bili konkretniji, postigli smo brzo dva gola i promijenili tok meča – rekao je 35-godišnjak.

Džeko iskoristio centaršut Čalhanoglua i glavom zatresao mežu.

– Od početka sezone sam već imao nekoliko šansi poslije kornera, sada sam konačno pogodio. Lako je kada kornere izvode Dimarko i Čalhanoglu.

Objasnio je iskusni fudbaler i da se sve bolje razumije sa saigračima.

– Lautaro je vrhunski igrač i lako je igrati sa njim. Dobri igrači uvijek mogu da igraju zajedno. Srećan sam što igram sa šampionima. Ovo je odličan tim, nadam se da ćemo zabilježiti još mnogo pobjeda – zaključio je Džeko.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: visiter le site Web
Back to top button