EVROPSKE LIGEFUDBAL

Kros se polako vraća: Igrao sam pod bolovima pola godine

Njemački vezista Toni Kros konačno trenira sa timom u sklopu oporavka zbog povrede prepone, koja je uzrokovala da ne nastupi od Evropskog prvenstva, i propusti nastupe Real Madrida u La Ligi i Ligi šampiona.

Fudbaler iz Grajfsvalda ističe da oporavak teče dobro.

– Veoma sam zadovoljan što sam odradio treći trening sa timom – konalno mogu da igram bez bola poslije šest ili sedam mjeseci trpljenja bola. Osjećaj je veoma dobar. Nisam igrao tri mjeseca i moram da se vratim u takmičarski ritam – izjavio je Toni Kros za „Goal.com“.

– U martu sam počeo da osjećam bolove, ali nisam mogao da napravim pauzu ranije jer su me čekale obaveze. Bio sam i tri nedjelje na odmoru misleći da će bolovi proći, ali to nije bio slučaj. Osjećam se spremno i nadam se da ću biti u sastavu tima za naredni meč – rekao je fudbler Real Madrida, koji sljedeću utakmicu igra u utorak u Ligi šampiona na domaćem terenu protiv moldavskog Šerifa.

Kros (31) je član Madriđana od 2014. godine, a do nedavnog povlačenja iz reprezentacije za selekciju Njemačke odigrao je 106 utakmica i postigao 17 golova. Sa Nijemcima je bio svjetski prvak 2014. godine u Brazilu.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: 다시보기
Back to top button