EVROPSKE LIGEFUDBAL

Ser Aleks priznao: I danas žalim što njega nismo doveli…

Legendarni menadžer Mančester Junajteda Ser Aleks Ferguson tokom svog 27-godišnjeg mandata u klubu bio je odgovoran za dovođenje brojnih igrača, ali je isto tako svJestan da je organizacija propustila brojne šanse da dovede sjajna pojačanja.

– Kada mislim o tome koje smo igrače propustili da dovedemo, uvijek mi prvo na pamet pada ofanzivni vezni fudbaler Njukasla u to vreme – Pol Gaskojn. Bio je apsolutno fantastičan i mislim da bi, da je došao kod nas, imao veliku karijeru. Stvarno to mislim. Ne kažem da nije bio dobar, ali bi kod nas bio mnogo bolji. Imali smo u našem timu ljude koji bi mogli da utiču na njega na terenu i van njega – Brajana Robsona, Stiva Brusa, Bobija Čarltona. Ser Bobi bi mu bio fantastičan mentor. Kao i Gari Palister, on je razumio kulturu iz koje je Gaza dolazio – ispričao je Aleks Ferguson u zvaničnom podkastu Mančester Junajteda.

– Često su govorili da je Mančester Junajted želio da dovede Veslija Snajdera u kasnijim godinama, ali mi nikada nismo bili zainteresovani za njega. Ne znam odakle je to tabloidima došlo. Mada, takvi listovi samo izbacuju imena, znate kakva je situacija – rekao je 79-godišnjak rođen u Glazgovu.

Legendarni Ferguson smatra se jednim od najvećih fudbalskih trenera svih vremena, a u kolosalnoj karijeri predvodio je Sent Miren, Aberdin i reprezentaciju Škotske, prije nego što je 1986. godine sjeo na klupu tima sa „Old Traforda“. Junajted je vodio sve do kraja sezone 2012/2013, kada se povukao osvojivši titulu šampiona Engleske. Sa Mančester Junajtedom je, pored brojnih drugih titula, osvojio dvije Lige šampiona i ukupno 13 titula nacionalnog prvaka.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: 늑대닷컴
Back to top button