EUROKUPOVIFUDBAL

Barsi fenjer i poraz u Lisabonu, šta će biti sa Kumanom?

Fudbaleri Benfike savladali su u Lisabonu tim Barselone sa 3:0, dok je Bajen u Minhenu bio mnogo bolji od kijevskog Dinama 5:0 u utakmicama drugog kola Grupe E.

Benfika je povela već u trećem minutu. Mladi 22-godišnji Urugvajac Darvin Nunjez iskoristio je dodavanje je Nemca Julijana Veigla, lako dobio duel sa Erikom Garsijom i poslao preciznu loptu u bliži ugao golmana Katalonaca Ter Štegena – 1:0.

U nastavku prvog poluvremena inicijativu su imali gosti, ali je Holanđanin Luk de Jong iz nekoliko situacija bio neprecizan nakon odličnih akcija njegovog prezimenjaka i zemljaka Frenkija.

Na startu drugog poluvremena lako je moglo da bude 2:0 za Benfiku. Ter Štegen je loše procijenio jednu situaciju, strijelac prvog gola Nunjez je prije njega stigao do lopte, šutirao iskosa sa lijeve strane i pogodio – stativu.

Barselona nije bila u podređenom položaju, Luk de Jong je nastavio da promašuje, a domaćin je na 20 minuta prije kraja meča stigao do drugog gola. Ter Štegen je samo na kratko otklonio opasnost, a odbijenu loptu Rafa Silva poslao u nebranjenu mrežu – 2:0.

Konačnih 3:0 postavio je Darvin Nunjez svojim drugim golom, ovog puta sa bijele tačke. Prethodno je Denst igrao rukom u šesnaestercu Benfike zbog čega mu je Italijan Orsato pokazao i žuti karton.

U finišu meča Katalonci su ostali sa igračem manje, crveni karton dobio je Erik Garsija.

Sve u svemu težak poraz za Barselonu. Šta će biti sa Ronaldom Kumanom?

Petarda Bajerna u Minhenu

U drugoj utakmici ove grupe Bajern je rutinski došao do pobede kijevskog Dinama – 5:0. Imao je i prvak Ukrajine svoje šanse u prvom poluvremenu, ali nije imao u timu Roberta Levandovskog.

Poljski as nastavio je da rešeta u Ligi šampiona. Prvi gol postigao je u 12. minutu iz jedanesterca nakon što je kapiten gostiju Sidorčuk nesmotreno igrao rukom u kaznenom prostoru.

Drugi put ga je odbrana Dinama ostavila potpuno samog nakon dodavanja Tomasa Milera što popularni Leva ne prašta – 2:0 u 27. minutu. Ukupno je postigao četiri ove sezone u Ligi šampiona.

Mogao je Bajern na odmor sa tri gola prednosti, ali Sane nije imao sreće kad je u dobroj akciji pogodio samo stativu.

Bayern Munich's Serge Gnabry celebrates scoring their third goal Bajern Serž GnabriREUTERS/Andreas Gebert (Serž Gnabri slavi treći gol na meču)

U drugom poluvremenu Bajern je spustio gas, na trenutke je viđena uspavanka, a onda kreće goleada: u 68. minutu Sane odlično proigrao brzonogog Serža Gnabrija za – 3:0. Sane u 74. minutu pogađa sa levog krila kad su svi očekivali centaršut, pre svih golman Buškan – 4:0. Konačnih 5:0 postavlja Čupo Moting u 87. minutu.

Posle drugog kola Bajern ima maksimalnih šest bodova i gol razliku 8:0.

Benfika ima četiri boda, Dinamo jedan, a  Barselona je poslednja bez bodova.

U trećem kolu 20. oktobra Bajern gostuje Benfiki u Lisabonu, dok Barselona dočekuje Kijevljane.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: Liberty Caps mushroom
Back to top button