BIHFUDBAL

PRVA LIGA U FUDBALU Okršaj najboljih na “Mlakvama”

Osma runda šampionata Republike Srpske u fudbalu donosi derbi dvije vodeće ekipe na tabeli u kojem će trenutno drugoplasirana Sloboda u subotu (15.30 časova) ugostiti u Novom Gradu lidera Krupu.

Domaćin je primio samo jedan pogodak na sedam utakmica i to dovoljno govori o kvalitetu izabranika Duška Vraneševića, dok je sa druge strane Krupa jedini tim sa maksimalnim učinkom, što ovom derbiju sasvim sigurno daje dodatnu dozu neizvjesnosti.

– Imali smo i do sada jake i teške utakmice, ali je ova, bar po položaju na tabeli, prvi pravi ispit naše vrijednosti. Mislim, ipak, da ovaj derbi, bez obzira na konačan ishod, neće ništa odlučiti. Spremamo se normalno, pritiska nemamo, ali imamo ogroman motiv, jer bi pobjedom Krupu preskočili na vrhu tabele – poručio je Vranešević.

Ova utakmica donijeće i okršaj dva, sa po šest postignutih pogodaka, trenutno vodeća strijelca Prve lige RS, domaćeg Edina Kesića i Miloša Perovića iz Krupe.

– Svakako da moramo da obratimo posebnu pažnju na Kesića, ali nije on jedina opasnost po našu mrežu. Ima Sloboda još kvalitetnih igrača i mi moramo biti maksimalno skoncentrisani u defanzivi. Svakako, želimo da odigramo dobru utakmicu, ne krijemo da idemo na pobjedu, ali bi nam i bod savršeno odgovarao pošto bi u tom slučaju zadržali lidersku poziciju – poručio je Perović.

Parovi osmog kola, subota: 15.30 časova: Drina (Z) – Tekstilac, Sloboda (NG) – Krupa, Zvijezda 09 – Kozara, Sloga (D) – Budućnost, Ljubić – Borac (KD), Podrinje (J) – Željezničar ST, 18 časova: Sutjeska – Alfa Modriča, nedjelja, 15.30 časova: Omarska – Slavija.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: Toyota 2023 ราคา
  2. Povratni ping: blog
Back to top button