FUDBAL

PIKSI PUCA OD OPTIMIZMA Ofanzivom do tri boda u Luksamburgu

Davno definisan optimizam selektor Srbije Dragan Stojković ubjedljivo je retorički demonstrirao i pred luksemburškim novinarima.

Dan pred utakmicu, Piksi nema dilemu – Srbija hoće tri boda na velelepnom stadionu „Luksemburg“.

– Prvo mesto od nas traži sve tri pobede do kraja kvalifikacija, svih devet bodova. Pokušaćemo, iako neće biti lako. Idemo po korak, razmišljamo samo o narednoj utakmici. A, to je predstojeći susret, sa Luksemburgom. Takvu filozofiju sledili smo od početka naše kampanje – istakao je selektor Srbije na  konferenciji za medije, uoči posljednjeg treninga, pred susret sa Luksemburžanima.

Isti rivali, prije mjesec dana, odigrali su meč u Beogradu. „Orlovi“ su bili ubjedljivi – 4:1.

– Svaka utakmica je različita od prethodne, pretpostavljam da će u odnosu na meč u Srbiji, nedostajati igrači i Luksemburgu i nama. Najvažnije da imamo cilj, a to su pobeda i tri boda – rekao je.

Sa 15 golova u kvalifikacijama, Piksijevi učenici demonstrirali su specifičnu igru, na gol više.

– Stil našeg fudbala je ofanzivan, trudimo se da igramo napadački. Ljudi to vole, kao trener želim to da gledam, sa klupe. Važno je da su naši igrači to prihvatili, uživaju u fudbalu. Tako ćemo i nastaviti – obećao je Stojković.

Insistirali su novinari iz Luksemburga na priči o domaćoj reprezentaciji.

– Fokusiran sam, najpre, na svoj tim. Naravno, razmišljamo i o protivniku, imamo osnovne informacije, kako igraju, sistem, raspored igrača na terenu… Luksemburg nije više tim od pred 15 godina. Danas, to je mnogo ozbiljnija ekipa, sa evidentnom pozitivnom progresijom. Ko to nije shvatio, u velikom je problemu. Znamo kakav nas protivnik očekuje, sa nekoliko izvanrednih fudbalera. Sebastijan Til je jedan od njih, verujem da neće biti precizan i postići gol, kao u Madridu. Potrudićemo se da tako ne bude – naglasio je Piksi.

Na kraju konferencije za medije, selektor Srbije zatražio je riječ i samoinicijativno zaključio:

– Sviđa mi se kako Luksemburg igra, otvoreno, moderno… Bitno da voli takmičenje, očigledan je progres u igri, navijači prepoznaju ideju. Lično, meni se to mnogo sviđa.

Novinari iz Luksemburga upitali su Piksija i za komentar smrti Bernara Tapija, gazde Olimpika iz Marseja. – Pamtiću gospodina Tapija kao velikog gospodina, sa snažnim karakterom. Imali smo izvanrednu saradnju, kod njega sam potpisao prvi ugovor sa francuskim klubom, kasnije smo postali prijatelji. Potresla me smrt Tapija, u dubini duše – zaključio je Stojković

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button